Stridshelikoptern av modellen AH-1W, även kallad Cobra-helikopter kraschade efter en kollision. Helikoptern väger över 2,500 kilo.
1 av 2
Stridshelikoptern av modellen AH-1W, även kallad Cobra-helikopter kraschade efter en kollision. Helikoptern väger över 2,500 kilo. - Foto: Lance Cpl. Zachary L. Majors/SCANPIX
En rödstjärtad vråk körde in i helikoptern. Den vägde mindre än 1,5 kilo.
2 av 2
En rödstjärtad vråk körde in i helikoptern. Den vägde mindre än 1,5 kilo. - Foto: Charles Krupa/SCANPIX

Stridshelikopter krockade med fågel

Helikoptern kraschade och två marinsoldater dog. Orsaken till kraschen var en fågel på ett kilo.


KALIFORNIEN. Efter en dramatisk helikopterkrasch som krävde två liv avslöjas det nu vad som egentligen hände. Helikoptern kolliderade med en fågel. Det visar en ny undersökning som den amerikanska marinkåren gjort.

Stridshelikoptern kolliderade med en vråk som ska ha vägt knappt 1,5 kilo och haft ett vingspann på 1,20 meter. De två piloterna dog i kraschen efter fågelkollisionen. Vråken ska ha kommit emot toppen på helikoptern och förstört stigningsfunktionen. Helikoptern gick sönder i tre bitar och vraket orsakade en stor brand.

– Vi vet att det händer jetplan att fåglar hamnar i motorerna. Men vi trodde aldrig att en fågel kunde sänka en helikopter, säger ett av offrens mamma till Huffington Post.

Efter avslöjandet om fågelkollisionen rekommenderas marinkåren att modifiera sina helikoptrar så att de blir mindre sårbara mot fåglar.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!