Under Nordkoreas stora svältkatastrof mot slutet av 90-talet kom rapporter om flera fall av kannibalism.
Under Nordkoreas stora svältkatastrof mot slutet av 90-talet kom rapporter om flera fall av kannibalism.

Tre nordkoreaner avrättade för kannibalism

Nordkorea har avrättat minst tre invånare för kannibalism de senaste åren, det visar en ny sydkoreansk studie.


Studien är gjord av en sydkoreansk expertgrupp som har intervjuat 230 nordkoreanska desertörer. Desertörerna vittnar om flera fall av kannibalism, det skriver The Telegraph.

Mot slutet av 90-talet, då en svältkatastrof tog två miljoner människors liv, kom flera rapporter om kannibalism. Nu visar den nya studien att kannibalism fortfarande är ett problem i landet.

Högg ner arbetskollega med yxa

Enligt desertörernas uppgifter skedde den senaste avrättningen så sent som förra året. 2009 ska en man ha mördat och ätit upp en liten flicka och i ett annat fall högg en man ner sin arbetskollega med en yxa och sålde köttet. 2006 dömdes en far och hans son till avrättning efter att ha ätit och sålt människokött.

Den nya studien ska publiceras nästa vecka och bygger, förutom på desertörernas uppgifter, även på hemliga nordkoreanska polisdokument som smugglats ut ur landet, det skriver The Telegraph.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

2 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

2 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.