Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4650
reaktioner idag

Hade abortvänlig t-shirt - kastades av planet

Vill du komma med ditt flyg? Tänk på att flygplanspersonalen kan vara väldigt pryd.

Flygplanspersonalen blev förskräckta över kvinnans t-shirt.

Enligt flybolaget handlade allt om ordet "fuck" och inte om budskapet.

Flygplanspersonalen förfärades över en kvinnlig passagerares klädval och kvinnan fick inte följa med flyget. Klädseln? En t-shirt med texten: "If I wanted the government in my womb, I'd fuck a senator". (Om jag ville ha regeringen i min livmoder, skulle jag ligga med en senator).

Budskapet är inget nytt. Det har tidigare blivit uppmärksammat vid en demonstration i Oklahoma i februari. Den gången poserade demokraten Judy McIntyre med en skylt med samma text och förklarade skylten med att "jag älskade anstötliga språket, eftersom det är precis lika anstötligt för republikaner i Oklahoma när det rör vad de gör mot den kvinnliga kroppen. Jag ber inte om ursäkt för det."

Missade anknytande plan

Kvinnan som missade sitt flyg kallar sig för O. För bloggen Reality Check berättar hon vad som hände: "När jag gick ombord på planet hade jag på mig min sjal som hängde löst runt nacken och när jag satt mig ner fick jag beröm för min t-shirt av kvinnan i sätet bredvid".

Men flygplansbesättningen var inte lika välvilligt inställda.

En ur besättningen kom fram till O och förklarade att hon var tvungen att prata med kaptenen gällande hennes anknytande flyg. Kaptenen kom därefter fram och informerade henne om att hon egentligen inte borde fått gå ombord på planet från första början och att hon måste byta om innan hon gick ombord på nästa.

O själv påstår att de här samtalen gjorde att hon missade nästa plan. Hon hävdar dessutom att hon hörde hur personalen ringde kollegorna vid gaten och sa åt dem att inte hålla planet - eftersom O ändå skulle missa det då hon var tvungen att byta om.

Enligt American Airlines handlade klädbytet om ordet "fuck" och inte om budskapet.

Mer:

Flygvärdinnans sammanbrott spred panik bland passagerarna