I åtta år hölls hon fången av paret.
I åtta år hölls hon fången av paret. - Foto: Privat

Bosniskt par hade ung tysk flicka som slav

I åtta år lät de henne svälta samtidigt som hon hölls instängd och blev slagen.


Mamman bosatt i samma by

Flickan ska ha kommit från Tyskland till Bosnien för åtta år sedan. Hennes tyska mamma ska tidigare ha vart gift med Milenko Marinkovic och varit bosatt i samma by.

Enligt uppgifter bor hon fortfarande kvar i byn men reser periodvis till Tyskland och Österrike. Hon har blivit förhörd och kommer att kallas som vittne i målet, rapporterar BBC.

BOSNIEN. Flickan, som nu är 19 år, hölls instängd, fick inte träffa andra människor, inte gå i skolan, blev slagen och tvingades svälta. I åtta år hade det bosniska paret henne som slav i Tuzla-regionen i Bosnien-Hercegovina.

När flickan hittades vägade hon 40 kilo och var i ett extremt dåligt tillstånd, både psykiskt och fysiskt.

Behandlade henne som ett djur

Den 17 maj häktades 52-årige Milenko Marinkovic och hans 45-åriga fru Slavojka, misstänkta för att ha behandlat flickan på ett omänskligt sätt.

– De torterade henne och utsatte henne för omänsklig behandling, säger polisens presstalesman Admir Arnautovic, till tevekanalen FTV.

Paret kunde gripas av polisen efter att grannarna tipsat myndigheterna. Enligt en av grannarna ska Milenko vid ett tillfälle ha spänt fast flickan framför en hästkärra och tvingat henne att dra den samtidigt som han piskade henne, rapporterar BBC.

– Jag kunde inte se dem slå och svälta henne längre, säger han till lokal media.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!