Lördag 25 Sep
Stockholm

15-åring fick inte komma in på Disneyland - var för lik sagofigur

April var nämligen för lik Disneylands egna personal.
1 av 4
April var nämligen för lik Disneylands egna personal. Foto: FAKSIMIL
Nu är hon förkrossad.
2 av 4
Nu är hon förkrossad. Foto: FAKSIMIL
Hon och pojkvännen fick åka hem igen.
3 av 4
Hon och pojkvännen fick åka hem igen. Foto: FAKSIMIL
April Spielman och hennes pojkvän fick inte komma in på Disneyland.
4 av 4
April Spielman och hennes pojkvän fick inte komma in på Disneyland. Foto: FAKSIMIL

En 15-årig flicka hade fixat sig i flera timmar inför sitt besök på Disneyland i Florida. Hon ville se ut som figuren Tingeling. Men då nekades hon inträde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Disneys märkliga klädregler

Det är inte första gången som Disney World får uppmärksamhet för sina klädregler. "Disney Look" har blivit ett välkänt fenomen, där klädregler för de anställda ingår.

- I juni 2010 jublade de kvinnliga anställda - för första gången fick de blotta ben och armar och slapp bära strumpbyxor.

- På 60-talet fick inte manliga besökare ha långt hår. Då var också mustascher på de anställda bannlysta. Detta upphävdes först år 2000, även om man fortfarande har stränga regler gällande detta.

- Har du långa naglar och vill jobba på Disney måste du klippa dem. Dina naglar får inte sträcka sig längre än till den yttersta toppen av fingret.

April Spielman, 15, är förkrossad. På söndagen nekades hon inträde till Walt Disney World i Florida. Hon var för lik Disney-karaktären Tingeling.

– Det tog två timmar att sminka mig, mitt hår tog ytterligare en timme och sen behövde jag spraya hela min kropp i glitter och måla mina naglar, berättar April Spielman för Click Orlando.

Projektet att klä ut sig till Tingeling började klockan fyra på morgonen för April Spielman. Anledningen var att hon ville göra sin pojkväns första gång på äventyrslandet extra speciell.

"Jag ville bara vara Tingeling"

Men i entrén fick hon nobben - och tvingades vända hem igen.

– Jag blev förkrossad. Det förstörde mina drömmar, för jag ville bara vara Tingeling, säger flickan och gråter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela