Den tvååriga iranska katten överlevde efter att ha. . .
1 av 2
Den tvååriga iranska katten överlevde efter att ha. . . - Foto: Faksimil: Bay City News Service
Efter att ha blivit transporterats till USA har Maloos däremot adopterats och fått ett nytt hem.
2 av 2
Efter att ha blivit transporterats till USA har Maloos däremot adopterats och fått ett nytt hem. - Foto: Faksimil: Bay City News Service

Katt sköts i huvudet och dränktes i bensin - överlevde

Den iranska katten har fått en specialtillverkad rullstol efter den fruktansvärda attacken.


Maloos resa till Amerika

En bekymrad kvinna i Teheran ringde en iransk djurrättsorganisation som av en slump råkade känna en person som skulle resa till San Fransisco. Resan ägde rum den 15:e april.

På plats i San Fransisco kontaktades en annan organisation, Animal Care and Control, som fortsatte räddningsarbetet.

Familjer kontaktades och efter ett lotteri där olika familjer deltog bestämdes det att den tvååriga katten fått ett nytt hem. Familjen planerar också att skriva en barnbok om Maloos resa.

SAN FRANSISCO. Den tvååriga katten Maloos hittades i Irans huvudstad Teheran i april dränkt i bensin, lera och en skottskada i ansiktet. Katten har efter det opererats, fått amputera ett ben och satts i en specialtillverkad rullstol - men nu, två månader senare får Maloos ett nytt hem.

En familj från San Fransisco har nämligen valt att adoptera den tvååriga katten. De planerar nu att skriva en barnbok om Maloos häpnadsväckande och sorgliga historia, skriver Bay City News Service.

– Normalt sätt flyttar vi inte ut djur från länet, och inte minst från ett annat land, säger Rebecca Katz, talesman för djurrättsorganisationen Animal Care and Control som arrangerat adoptionen.

Katten är fortfarande inte fullt återställd men återhämtningen uppges gå i positiv riktning.

Namnet "Maloos" betyder söt, enligt Bay City News Service.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!