Mona Thawny sms:ade med sin man, Taimour Abdulwahab, timmar innan. . .
1 av 4
Mona Thawny sms:ade med sin man, Taimour Abdulwahab, timmar innan. . . - Foto: Privat
Mona menar däremot att hon inte haft någon aning om makens terrorplaner.
2 av 4
Mona menar däremot att hon inte haft någon aning om makens terrorplaner.
I rätten berättar hustrun att hon ofta pratat om paradiset med sin make.
3 av 4
I rätten berättar hustrun att hon ofta pratat om paradiset med sin make. - Foto: SCANPIX
. . .självmordsattacken i Stockholm.
4 av 4
. . .självmordsattacken i Stockholm. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SCANPIX

Självmordsbombarens fru: "Pratade om paradiset varje dag"

Rättegången mot Nasserdine Menni som anklagas för medhjälp till terrorattacken i Stockholm 2010 fortsätter med vittnesmål från självmordsbombarens fru.


Detta har hänt

Omkring klockan 16.50 den 11:e december 2010 sprängde Taimour Abdulwahab sin bil på Olof Palmes gata i centrala Stockholm.

Tolv minuter senare sprängde han sig själv i luften på Bryggargatan.

Den första 1:a maj 2012 inleddes rättegången mot Nazzedine Menni som anklagats för medhjälp till terrordådet i Stockholm. Enligt åklagaren ska Menni ha lurat till sig pengar som senare använts till att finansiera terrordådet i Stockholm.

Pengarna sattes in på flera olika bankkonton som Abdulwahab därefter fått tillgång till.

I nästan åtta år ska de båda männen ha planerat dådet. De ska bland annat ha haft flera möten i staden Luton, där Abdulwahab bodde tillsammans med sin familj, och även haft kontakt via mejl, chatt och telefon.

Läs mer här.

GLASGOW. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab mottog ett sista sms från sin fru den elfte december 2010 klockan 11.31. Timmar senare sprängde han sig själv i luften - men änkan, Mona Thwany, säger sig ha varit omedveten om sin makes terrorplaner.

På onsdagen var frågor rörande fallet ett känsligt ämne för hustrun som påpekade att rättegången handlade om Nasserdine Menni, och inte om henne.

– Är du säker på att du inte är ute efter att anklaga mig snarare än att de här frågorna handlar om Menni? Det känns som att du tar tillfället i akt att anklaga mig, sa hon till åklagaren enligt Aftonbladet.

SMS:ade om paradiset

Tidigare har hustrun sagt att hon inte kunnat minnas vilka nummer som tillhört maken efter att hennes Blackberry beslagtagits av polis. Med hjälp av sms går det däremot att bevisa att paret haft kontakt vid ett flertal tillfällen under mannens resa till Sverige.

"Jag vill ha dig mer än den här världen och allt som finns i den. Det finns ingen jag hellre är med i det här livet och i paradiset", skickade Mona till sin man den 8:e december 2010.

Varför referensen tlll paradiset?

– Vi pratade om paradiset varje dag. Det är en del av vad vi tror på. Förlåt jag förstår inte vad det här har med Menni att göra, svarade Mona i rättssalen, enligt Aftonbladet.

Förhöret med terroristens hustru kommer att fortsätta på torsdagen.

/
Fru
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.