- Foto: PATRICK SÖRQUIST/Scanpix

Därför visiteras kvinnor mer än män på brittiska flygplatser

Kvinnor från afrikanska, sydamerikanska och centralamerikanska länder mest kontrollerade.


Oproportionerligt många kvinnor som kroppsvisiteras fullt ut och måste klä av sig nakna i tullen på flygplatser. Det visar en studie som gjorts vid gränskontrollerna på Gatwick-flygplatsen i London.

Flera av de fullständiga kroppsvisitationerna ska också ha ägt rum utan att man fullt ut bokfört det hela.

Av de kvinnor som stoppades för kontroll kallades 54 procent in till fullständig kroppsvisitation. Motsvarande siffra för män var 20 procent.

- Trots att majoriteten av de som stoppas är män är det långt mer sannolikt att kvinnor kallas in till fullständig kroppsvisitering och får klä av sig nakna, säger John Vine, chefsinspektör för gränskontrollerna, enligt Daily Mail.

Störst risk att kallas in för fullständig kroppsvisitering löper kvinnor från afrikanska eller syd- och centralamerikanska länder. Enligt John Vines granskning ska homosexuella par också ha kontrollerats hårdare än heterosexuella.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.