undefined
1 av 4
undefined
undefined
2 av 4
undefined
undefined
3 av 4
undefined
Bushmaster AR15 - ett liknande vapen som användes under dådet på fredagen.
4 av 4
Bushmaster AR15 - ett liknande vapen som användes under dådet på fredagen.

Batmanmördaren köpte ammunition för 21 000 på nätet

Den misstänkte James Holmes kunde förbereda sig helt lagligt. Beställde hem ammunition och utrustning som man beställer böcker på Amazon.


Detta har hänt
Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Aurora i Denver sköts 12 personer till döds och 59 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, är gripen misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken.

Han misstänks även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda flera poliser.
DENVER. Samtidigt som vapenlagarna i USA diskuteras återigen efter massakern på Batmanpremiären i Aurora kommer nya uppgifter om den misstänkte gärningsmannen James Holmes.

24-åringen kunde inför sitt dåd köpa ammunition och utrustning via nätet helt lagligt. Och det var inte lite av den varan. Rundor med kulor till sina vapen för cirka 21 000 kronor och en skottsäker väst - bland annat, uppger Huffington Post.

Ingen kollade upp honom

Säljarna är inte skyldiga att rapportera till myndigheter om sina kunders inköp även om de är orimligt stora. Holmes vapeninnehav ledde inte heller till någon bakgrundskontroll i Colorado.

Vissa delstater, såsom Massachusetts och New Jersey, har infört vissa restriktioner när det gäller vapen och ammunition. Till exempel kan återförsäljare tvingas redovisa vad de säljer och som köpare kan det krävas att man får ett tillstånd.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.