Är man uppvuxen i Kalifornien så är man.
1 av 6
Är man uppvuxen i Kalifornien så är man. - Foto: Peter Cziborra
Dessutom får man sand i fickorna när man bär shorts.
2 av 6
Dessutom får man sand i fickorna när man bär shorts. - Foto: Peter Cziborra
Det du ser är det du får, ingen redigering här inte.
3 av 6
Det du ser är det du får, ingen redigering här inte. - Foto: Peter Cziborra
Fortfarande är det ju bollen som har största fokus.
4 av 6
Fortfarande är det ju bollen som har största fokus. - Foto: Peter Cziborra
Eller?
5 av 6
Eller? - Foto: Peter Cziborra
USA:s damlag tycker dock det är bra att de nya klädreglerna införts - alla kvinnor ska ha samma möjligheter att spela.
6 av 6
USA:s damlag tycker dock det är bra att de nya klädreglerna införts - alla kvinnor ska ha samma möjligheter att spela. - Foto: Peter Cziborra

De vägrar sätta på sig shorts

Nya OS-regler gör det möjligt för de kvinnliga deltagarna i beachvolleyball att skyla kroppen. Men kvinnorna i damlaget ser ingen anledning att klä på sig, tvärtom.


Bilddebatten
Amerikanska nyhetssajten Metro gick in på fotosidan Gettyimages och letade upp bilder i samband med "OS" och "beachvolleyball".  De bestämde sig sedan för att ge svar på tal.

LONDON. Nya regler gäller för volleyball-klädseln detta år i OS. De kvinnliga deltagarna får byta ut bikinitrosa mot shorts och topp mot kortärmad tröja om de vill.

Det är dels för att tillgodose olika religiösa åsikter angående lättklädda kvinnor på stranden som man infört den nya valmöjligheten - men även för att det brittiska vädret är känt för att vara växlande, milt sagt. 

Men trots erbjudandet om mindre naket vill de kvinnliga deltagarna i USA:s damlag inte klä på sig. Varför skulle de vilja det?

– Vi är inte obekväma i våra bikinis, sa teammedlem Jen Kessy till Dailymail

– När du växer upp i södra Kalifornien är detta vad du har på dig, från att du är ett litet barn, varje sommar, sade hon.

– Jag växte upp på stranden, i en bikini, sade Misty May-Treanor, som också hon föredrar att tävla i en liten fräck skapelse.

– Det du ser är det du får, inget redigerande, tillade hon.

USA:s kvinnliga tävlande poängerade att med shorts får man dessutom bara sand i fickorna men att det är bra med de uppdaterade reglerna då alla kvinnor ska ha samma möjlighet att spela bachvolleyball.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!