Biografen i Aurora där massmördaren slog till. På lördagen bjöds invånarna på gratis bio.
1 av 2
Biografen i Aurora där massmördaren slog till. På lördagen bjöds invånarna på gratis bio. - Foto: Ed Andrieski / AP / SCANPIX
James Holmes greps i samband med massakern.
2 av 2
James Holmes greps i samband med massakern. - Foto: RJ Sangosti

Efter massakern - Auroraborna bjöds på gratisbio

Batmanmördaren James Holmes tog tolv liv på biografen i Aurora. Nu vill invånarna ta tillbaka det roliga i att gå på bio.


Detta har hänt

Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Denver, Colorado, sköts 12 personer till döds och 58 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, greps misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken efter att ha kastat in tårgas i salongen.

AURORA. "Vid midnatt den 20 juli försökte någon ta ifrån oss det roliga med att gå på bio. Nu tar vi det tillbaka". Det är parollen som "Take Back the Movies" arbetar under. En grupp invånare i Aurora har gått samman och samlat ihop pengar för att bjuda på gratis bio - mindre än en månad efter att tolv personer sköts ihjäl inne på en av biograferna i samhället.

På lördagen genomfördes aktionen av ett 60-tal frivilliga. Totalt hade de samlat ihop 9 000 dollar och 1 300 gratisbiljetter till ett antal biografer i Aurora och resten av Denver. Så här gick det till enligt initiativets blogg:

"Jobbar ni på biografen?"
"Nej."
"Men vem betalar för biljetterna?"
"Det gör vi."
"Är ni rika, eller vadå?"
"Nej, Ett gäng av oss ville visa att det finns fler goda människor än onda i världen."
"På riktigt?!"
"Japp."
"Det är ju fantastiskt!"

På midnattspremiären av "The Dark Knight Rises" sköts tolv personer till döds och ytterligare ett 50-tal skadades. 24-årige James Holmes greps för massakern.

http://www.youtube.com/watch?v=YR4DHRIPZrc&feature=youtu.be

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!