Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
409
reaktioner idag

Nytt abortuttalande skakar Mitt Romney

En ny abortskandal skakar Mitt Romney. Den republikanske senatskandidaten Tom Smith jämställer en graviditet efter en våldtäkt med ett utomäktenskaplig graviditet. - Sätt er in i pappans situtation. Det är samma sak, säger Smith.

Senatskandidaten Tom Smith är i blåsväder efter kritiserat abortuttalande.

USA. I stället för att fokusera på sina egna politiska frågor, får Mitt Romney fortsätta att kämpa i motvind. Efter Todd Aktins uttalande tidigare i veckan om våldtagna kvinnor, är nu allt fokus ställt på abortfrågan. Att ännu en republikan uttrycker sig starkt kritiskt mot abort gör inte saken bättre. 

Det var i går, måndag när Tom Smith, kandidat i senatsvalet i Pennsylvania, fick frågor om Atkins uttalande som hans egna åsikter uppdagades. Smith tycker att abort borde förbjudas, även efter våldtäkt och incest. På frågan om vilken situation som kan jämföras med våldtäkt svarade Smith:

- Ett utomäktenskapligt barn, sa Smith enligt Huffington Post.

Efter att uttalandet blivit känt försökte Smiths presstalesman släta över uttalandet.

- Även om vissa av de saker han sa kanske inte var så smarta, så gjorde han inte på något sätt inte de jämförelser som vissa har antytt.