Kvinnan våldtogs upprepade gånger. Till slut fick hon nog och halshögg sin våldtäktsman.
1 av 2
Kvinnan våldtogs upprepade gånger. Till slut fick hon nog och halshögg sin våldtäktsman. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Tvåbarnsmamman är nu gravid i femte månaden med sin våldtäktsmans barn. Trots det nekas hon abort av de turkiska myndigheterna.
2 av 2
Tvåbarnsmamman är nu gravid i femte månaden med sin våldtäktsmans barn. Trots det nekas hon abort av de turkiska myndigheterna. - Foto: Ng Han Guan / AP / SCANPIX

Halshögg sin våldtäktsman - får inte göra abort

Kvinnan nekades abort i den 14:e veckan - trots att hon förklarade att barnet blivit till genom övergrepp. Då halshögg hon sin våldtäktsman.


Abort i Sverige

"I Sverige har en kvinna rätt till abort tíll och med graviditetsvecka 18. Efter vecka 18 tillåts abort endast om det finns särskilda skäl eller om barnet är svårt skadat. En speciell utredning görs och du måste ha Socialstyrelsens godkännande. Efter vecka 22 bedöms barnet kunna leva utanför sin mammas kropp och då är det inte längre tillåtet att göra abort", skriver Vårdguiden.

YALVAC. En 26-årig tvåbarnsmamma från turkiska Yalvac våldtogs vid flera tillfällen av sin mans släkting när maken flyttade för att jobba i en annan stad. 

Till slut fick kvinnan nog och sköt sin våldtäktsman i skrevet. Sedan halshögg hon honom och gick mot centrum för att visa upp huvudet för byborna.

"Prata inte bakom min rygg, lek inte med min heder!", ska mamman ha skrikit enligt vittnen.

Gravid i femte månaden

Nu är kvinnan gravid i femte månaden och insisterar på att våldtäktsmannen är pappa till barnet, skriver Huffington Post.

Trots det förbjöds hon, redan innan mordet, att göra abort. Hon var nämligen inne på sin 14:e vecka och i Turkiet är abort endast tillåtet innan den 10:e veckan.

Anledningen till att hon inte handlat tidigare uppges vara att våldtäktsmannen hotat att döda hennes barn. Han ska även ha hotat att publicera foton på 26-åringens gravida kropp - vilket gjorde att övergreppen fick fortsätta i flera månader.

Flera kvinnorättsorganisationer i Turkiet uppmanar nu myndigheterna att godkänna en abort. Än så länge står lagen däremot fast, enligt Huffington Post.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!