USA:s ambassadör Chris Stevens dödades i raketattacken.
USA:s ambassadör Chris Stevens dödades i raketattacken. - Foto: Ben Curtis / AP / SCANPIX

USA:s ambassadör i Benghazi dödad under raketattack

Beväpnade män attackerade och satte eld på USA:s konsulat i Benghazi i Libyen. Ambassadören Chris Stevens dödades under attacken.


Se klipp från förödelsen

BENGHAZIUSA:s Libyenambassadör Chris Stevens och tre andra amerikaner har dödats i en raketattack i Benghazi i natt, uppger libyska myndigheter. Enligt uppgifter ska han ha avlidit av rökförgiftning samtidigt som ett flertal ska ha skadats.

På tisdagskvällen kom rapporter in om att beväpnade män ska ha attackerat ambassaden samtidigt som byggnaden sattes i brand.

Det var även oroligt i Kairo under natten då demonstranter rev ner USA:s flagga. Det som ska ha triggat igång attackerna uppges vara den USA-producerade filmen "Muslimernas oskuld", som anses vara en förolämpning mot profeten Muhammed, rapporterar BBC.

En av de som visat filmen offentligt är Pastor Terry Jones, tidigare känd för att ha bränt flera exemplar av Koranen, i sin kyrka i Florida. En 13 minuter lång trailer av filmen har lagts upp på Youtube och sedan översatts till arabiska. Denna har sedan visats i egyptisk teve, något som misstänks ha triggat igång våldsamheterna.

2005 genomfördes också våldsamma protester efter Muhammedkarikatyrerna i danska Jyllands-Posten.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!