Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Romney i blåsväder - Obama skön i teve

- 19/09/2012, 13:22 -
Barack Obama och David Letterman skämtade loss - men pratade även en del allvar.
1 av 2

Barack Obama och David Letterman skämtade loss - men pratade även en del allvar.

Carolyn Kaster / AP / SCANPIX

Mitt Romney har stora problem efter den läckta videon.
2 av 2

Mitt Romney har stora problem efter den läckta videon.

Charles Dharapak / AP / SCANPIX

Republikanernas kandidat bryr sig inte om halva befolkningen och säger att palestinier inte vill ha fred. Samtidigt drar Obama och fistbumpar David Letterman.

USA. Det är onekligen skilda världar för de båda amerikanska presidentkandidaterna med mindre än två månader kvar till valet. Samtidigt som republikanernas Mitt Romney brottas med reaktioner på en skandalfilm glider president Barack Obama omkring i tevesoffor och är allmänt skön.

På onsdagskvällen sänds intervjun med Obama i David Lettermans "Late Show". Där ses presidenten bland annat skämta om att se programledaren naken, prata om Hannah Montana och göra en så kallad fistbump med teveveteranen Letterman.


Men det är dock inte bara tjo och tjim utan allvar för demokraternas kandidat. Han har också fått tacklas med attacken mot USA:s ambassad i Libyen - och motståndaren Romneys tveksamma uttalanden om amerikaner som lever på bidrag.

Hela smygfilmen har släppts

På tisdagskvällen släpptes hela den film som tagits upp i smyg på en middag med Romney och flera av partiets donatorer. Filmen har sedan skickats till vänsterliberala tidningen Mother Jones som nu valt att publicera den.

Förutom att säga att 47 procent av befolkningen redan är förlorad för att de är beroende av staten och ändå bara röstar på Obama har han nu hamnat i ytterligare blåsväder. I ett nytt klipp hörs Romney säga att palestinier egentligen inte ens vill ha fred. Förklaringen till det förstnämnda menar han helt enkelt är en skiljd syn på hur landet ska styras.

– Vi har olika syn på USA. Presidentens syn handlar om en större stat. Jag håller inte med. Den rätta vägen för Amerika är att skapa tillväxt, skapa välstånd, säger Mitt Romney till Fox News.

Trots att deras senaste uppträdande minst sagt skiljt sig åt är det ändå stenhårt in i det sista om presidentposten. Just nu ligger kandidaterna i stort sett lika - kan skandalfilmen på Romney bli hans fall? Presidentvalet hålls den 6 november.