Barack Obama och David Letterman skämtade loss - men pratade även en del allvar.
1 av 2
Barack Obama och David Letterman skämtade loss - men pratade även en del allvar. - Foto: Carolyn Kaster / AP / SCANPIX
Mitt Romney har stora problem efter den läckta videon.
2 av 2
Mitt Romney har stora problem efter den läckta videon. - Foto: Charles Dharapak / AP / SCANPIX

Romney i blåsväder - Obama skön i teve

Republikanernas kandidat bryr sig inte om halva befolkningen och säger att palestinier inte vill ha fred. Samtidigt drar Obama och fistbumpar David Letterman.


USA. Det är onekligen skilda världar för de båda amerikanska presidentkandidaterna med mindre än två månader kvar till valet. Samtidigt som republikanernas Mitt Romney brottas med reaktioner på en skandalfilm glider president Barack Obama omkring i tevesoffor och är allmänt skön.

På onsdagskvällen sänds intervjun med Obama i David Lettermans "Late Show". Där ses presidenten bland annat skämta om att se programledaren naken, prata om Hannah Montana och göra en så kallad fistbump med teveveteranen Letterman.

Men det är dock inte bara tjo och tjim utan allvar för demokraternas kandidat. Han har också fått tacklas med attacken mot USA:s ambassad i Libyen - och motståndaren Romneys tveksamma uttalanden om amerikaner som lever på bidrag.

Hela smygfilmen har släppts

På tisdagskvällen släpptes hela den film som tagits upp i smyg på en middag med Romney och flera av partiets donatorer. Filmen har sedan skickats till vänsterliberala tidningen Mother Jones som nu valt att publicera den.

Förutom att säga att 47 procent av befolkningen redan är förlorad för att de är beroende av staten och ändå bara röstar på Obama har han nu hamnat i ytterligare blåsväder. I ett nytt klipp hörs Romney säga att palestinier egentligen inte ens vill ha fred. Förklaringen till det förstnämnda menar han helt enkelt är en skiljd syn på hur landet ska styras.

– Vi har olika syn på USA. Presidentens syn handlar om en större stat. Jag håller inte med. Den rätta vägen för Amerika är att skapa tillväxt, skapa välstånd, säger Mitt Romney till Fox News.

Trots att deras senaste uppträdande minst sagt skiljt sig åt är det ändå stenhårt in i det sista om presidentposten. Just nu ligger kandidaterna i stort sett lika - kan skandalfilmen på Romney bli hans fall? Presidentvalet hålls den 6 november.



/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.