Här sitter de fast - de 20 besökarna på Knott's Berry Farm.
1 av 2
Här sitter de fast - de 20 besökarna på Knott's Berry Farm. - Foto: Rod Veal / AP / SCANPIX
"Windseeker" fastnade så sent som den 7 september.
2 av 2
"Windseeker" fastnade så sent som den 7 september. - Foto: Rod Veal / AP / SCANPIX

Satt fast 90 meter upp i luften - i fyra timmar

De som bestämde sig att åka "Windseeker" vid fyratiden skulle få ångra sig. Mer än tre och en halv timme senare rörde de vid marken igen.


Fastnat en gång tidigare

Så sent som den 7 september fastnade samma "Windseeker", då i tre timmar.

KALIFORNIEN. Åkturen skulle ta 60 sekunder och vara en fartfylld och spännande upplevelse. I stället tog den över tre timmar och blev en lång och farlig väntan på att få komma ner till marken igen. De 20 besökarna på Knott's Berry Farm fastnade uppe i "Windseeker" - 90 meter över havet.

Enligt nöjesfältets talesperson gick åkattraktionen, som fungerar ungefär som slänggungor, sönder på grund av att ett säkerhetslarm lösts ut, rapporterar NBC Los Angeles.

"Säkerhet är vår högsta prioritet"

Vid fyratiden på eftermiddagen fastnade "Windseeker". Först halv åtta hade personalen på nöjesfältet lyckats få ner besökarna till hälften. Tio minuter senare kunde de börja kliva ner på marken. Nu ska Knott's Berry Farm se över säkerheten - "Windseeker" är stängd tills man vet vad som orsakade stoppet.

"Säkerhet är Knott's högsta prioritet och vi är noga med att skydda alla våra besökare. Alla våra åkattraktioner undersöks och underhålls dagligen. Knott's kommer att fortsätta att övervaka och undersöka attraktionerna och jobba därefter", meddelade nöjesparken i ett uttalande på torsdagen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!