Google Maps
iPhone användare får inte Google Maps som applikationen - Foto: Bildkälla: Ted S. Warren / AP

Ingen Google Maps-app planerad till iPhone

Har du uppdaterat din iPhone till iOS6 och saknar Google Maps? Nu säger Google att det inte finns några planer på en app och att det är upp till Apple om det kommer en i framtiden.


Google vs Apple

Google och Apple var nära partners när första iPhone släpptes 2007. Då fanns Youtube och Google Maps inlagt i iOS. Men relationen har försämrats efter att Google släppte mobilsystemet Android. En stark konkurrent till Apples iOS6, rapporterar Reuters.

TOKYO. Apple valde att ta bort Google Maps i iOS6 till förmån för sin egen karttjänst. En karttjänst som uppmärksammats för sina många brister. Bland annat visar Apples kartor ett Eiffeltorn som ligger ned och broar som går under vatten.

"Bättre om de behållit vår"

– Vi tror att det hade varit bättre om de hade behållit vår karttjänst. Men vad vet jag? Vad ska vi göra? Det är upp till dem, sa Eric Schmidt, tidigare VD för Google, till en grupp reportrar i Tokyo, enligt Reuters.

Schmidt fortsatte med att säga att Google och Apple för en dialog men att det är Apple som bestämmer om en Google Maps-app skulle bli godkänd.

– Vi har inte börjat med något än, sa Schmidt.

Vill inte spekulera

Schmidt var i Japan för att visa upp Googles nya surfplatta, Nexus.

– Jag vill inte spekulera i något. Vi vill ha dem som partners. Men jag vill inte spekulera i vad de kommer att göra, sa Schmidt, rapporterar Reuters.

/
iOS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.