Stockholm

Ingen Google Maps-app planerad till iPhone

Google Maps
iPhone användare får inte Google Maps som applikationen. Foto: Bildkälla: Ted S. Warren / AP

Har du uppdaterat din iPhone till iOS6 och saknar Google Maps? Nu säger Google att det inte finns några planer på en app och att det är upp till Apple om det kommer en i framtiden.


Läs mer
Google vs Apple

Google och Apple var nära partners när första iPhone släpptes 2007. Då fanns Youtube och Google Maps inlagt i iOS. Men relationen har försämrats efter att Google släppte mobilsystemet Android. En stark konkurrent till Apples iOS6, rapporterar Reuters.

TOKYO. Apple valde att ta bort Google Maps i iOS6 till förmån för sin egen karttjänst. En karttjänst som uppmärksammats för sina många brister. Bland annat visar Apples kartor ett Eiffeltorn som ligger ned och broar som går under vatten.

"Bättre om de behållit vår"

– Vi tror att det hade varit bättre om de hade behållit vår karttjänst. Men vad vet jag? Vad ska vi göra? Det är upp till dem, sa Eric Schmidt, tidigare VD för Google, till en grupp reportrar i Tokyo, enligt Reuters.

Schmidt fortsatte med att säga att Google och Apple för en dialog men att det är Apple som bestämmer om en Google Maps-app skulle bli godkänd.

– Vi har inte börjat med något än, sa Schmidt.

Vill inte spekulera

Schmidt var i Japan för att visa upp Googles nya surfplatta, Nexus.

– Jag vill inte spekulera i något. Vi vill ha dem som partners. Men jag vill inte spekulera i vad de kommer att göra, sa Schmidt, rapporterar Reuters.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.