Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen Google Maps-app planerad till iPhone

- 25/09/2012, 18:23 -
Google Maps

iPhone användare får inte Google Maps som applikationen

Bildkälla: Ted S. Warren / AP

Har du uppdaterat din iPhone till iOS6 och saknar Google Maps? Nu säger Google att det inte finns några planer på en app och att det är upp till Apple om det kommer en i framtiden.

TOKYO. Apple valde att ta bort Google Maps i iOS6 till förmån för sin egen karttjänst. En karttjänst som uppmärksammats för sina många brister. Bland annat visar Apples kartor ett Eiffeltorn som ligger ned och broar som går under vatten.

"Bättre om de behållit vår"

– Vi tror att det hade varit bättre om de hade behållit vår karttjänst. Men vad vet jag? Vad ska vi göra? Det är upp till dem, sa Eric Schmidt, tidigare VD för Google, till en grupp reportrar i Tokyo, enligt Reuters.

Schmidt fortsatte med att säga att Google och Apple för en dialog men att det är Apple som bestämmer om en Google Maps-app skulle bli godkänd.

– Vi har inte börjat med något än, sa Schmidt.

Vill inte spekulera

Schmidt var i Japan för att visa upp Googles nya surfplatta, Nexus.

– Jag vill inte spekulera i något. Vi vill ha dem som partners. Men jag vill inte spekulera i vad de kommer att göra, sa Schmidt, rapporterar Reuters.