Måndag 26 Sep
Stockholm

Det här gör Julian Assange på fritiden

Julian Assange har varit 100 dygn på Ecuadors ambassad i London. Han fördriver tiden med TV-serier.
Julian Assange har varit 100 dygn på Ecuadors ambassad i London. Han fördriver tiden med TV-serier. Foto: MARTIAL TREZZINI/AP/Scanpix

Julian Assagne får sol genom en UV-lampa och när han inte jobbar tittar han på TV-serier och läser böcker. Hundra dagar har gått på Ecuadors ambassad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STORBRITANNIEN. – Det är som att bo på en rymdstation, säger Julian Assange

Turerna har varit många kring Julian Assange och han befinner sig fortfarande på Ecuadors Ambassad i London där han sökt asyl. När, hur och om han kommer lämna den är oklart.

"Svårt att sova"

Julian Assange berättar nu om vad han gör på dagarna. 

– Jag arbetar 17 timmar om dagen, sju dagar veckan. Det är svårt att sova på grund av poliserna som rör sig utanför, säger han till Daily Mail.

Delar badrum

De resterande timmarna försöker Assange slappna av. Just nu tittar han på TV-serien Vita Huset. Han bor i ett litet rum inne på ambassaden där han får plats med litet bord och en hylla. Behöver han gå på toaletten använder han sig av ett delat badrum. Behövs det mat finns en liten kokvrå.

Börjat tröttna

Julian Assange använder en UV-lampa för att få lite färg på kinderna och tränar varannan dag. Men nu börjar han tröttna på hur han bor.

– Jag saknar saker som att gå till affären eller att gå ut och äta med mina vänner. Jag saknar att stoppa tårna i havet, att fiska, att klättra i berg, säger Julian Assange, skriver Daily Mail.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.