Måndag 27 Sep
Stockholm

Här är Apples hyllning till Steve Jobs

En ung Steve Jobs i bildspelet när Apple hyllar den framlidne vd.
1 av 3
En ung Steve Jobs i bildspelet när Apple hyllar den framlidne vd. Foto: Faksimil
Steve Jobs blev 56 år gammal.
2 av 3
Steve Jobs blev 56 år gammal. Foto: Faksimil
På ettårsdagen av hans död minns Apple tillbaka på hans liv och prestationer.
3 av 3
På ettårsdagen av hans död minns Apple tillbaka på hans liv och prestationer. Foto: Ng Han Guan / SCANPIX

På fredagen är det ett år sedan Applegrundaren Steve Jobs avled efter att ha förlorat kampen mot cancer. Nu hyllas han på företagets hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

KALIFORNIEN. I ett nästan två minuter långt videoklipp hyllar Apple sin förre vd Steve Jobs och alla de milstolpar han var med om under sitt liv med företaget.

Det är på fredagen exakt ett år sedan Jobs avled i sviterna av cancer i bukspottskörteln. På Apples hemsida finns därför videon - och ett brev från nuvarande vd:n Tim Cook.

"Steves bortgång i dag för ett år sedan var en ledsam och jobbig tid för oss alla. Jag hoppas att vi i dag kan se tillbaka på hans extraordinära liv och de många sätt som han förbättrade världen på.

En av de största gåvorna Steve gav till världen är Apple. Inget företag har någonsin inspirerat till sådan kreativitet eller satt så höga krav på sig. Våra värderingar kom från Steve och hans själ kommer för evigt att vara grunden i Apple. Vi delar privilegiet och ansvaret att bära hans arv in i framtiden.

Jag är oehört stolt över det arbete vi gör med att leverera produkter som våra kunder älskar och hitta på nya som kommer att upplysa dem längre fram i tiden. Det är en vacker hyllning till Steves minne och allt han stod för", skriver Cook i brevet.

Steve Jobs blev 56 år gammal.


Kommentera
Kopiera länk
Dela