Kritiserad app fixar fram dina Facebookvänners bikinibilder

Har du någon gång surfat runt i dina vänners Facebookalbum för att hitta lättklädda bilder? Nu gör appen Badabing jobbet åt dig.


I den hyllade teveserien Sopranos är strippklubben Badabing en ständig mötesplats där maffiamedlemmarna kan samlas, dricka en öl och titta på lättklädda damer.

Det inspirerade appskaparen Erick Barto till att skapa den nya superkritiserade appen med samma namn. Bartos app går igenom alla dina Facebookvänners fotoalbum i jakt på lättklädda bilder.

På några sekunder får du bilderna direkt till Badabing i ett stort bildspel – och kan sedan dela dem med dina vänner.

"Det här är ett känsligt ämne"

Appen använder en teknik som identifierar former som liknar en bikini. På det sättet fastnar alla lättklädda bilder från till exempel stranden i appens filter. Efter att tekniksajten TechCrunch skrivit om appen laddades den, enligt Barto, ner av så många människor att den kraschade.

Men Badabing har även fått massiv kritik från flera håll. Barto har kallats sexistisk och flera organisationer har fördömt Badabing.

– Det här är ett känsligt ämne, så klart. Men bara det som finns tillgängligt på Facebook är sökbart. ”Privacy”-verktygen på Facebook bör användas för det innehåll som du vill hålla privat, säger Erick Barto till Daily Mail.

/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.