Naket, Äpple
Naket täcks med äpplen - undgår Apples censur - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Naket täcks med äpplen - undgår Apples censur

I de populära böckerna Hippie 1 och 2 finns det en hel del naket. Så till den grad att att de inte får säljas i Apples nätbokhandel. Men nu har författaren censurerat sig själv.


Apples censur

Boken Hippie 1 blev avvisad och nu väljer man att censurera Hippie 2 i hopp om att den ska bli godkänd.

– Vi hoppas att det blir en debatt om det, säger Peter Øvig Knudsen.

Fler bilder från böckerna finns på danska förlagets hemsida.

Apple har tidigare varit i blåsvädret för sin censur. Företaget anklagades för att vara förolämpande mot kvinnor när de döpte om Naomi Wolfs bok "Vagina" till ""V****a" på Ibook store, enligt The Telegraph.

DANMARK. Peter Øvig Knudsens böcker Hippie 1 och 2 har gjort succé ute i hemmen. Men inte hos Apple. Där blev det istället ett nej tack när det var tänkt att en digital kopia av första boken skulle säljas i Apples nätbokhandel, skriver Sydsvenskan.

Författaren funderade tillsammans med sitt förlag ut hur man skulle kunna undgå Apples censur. Samtidigt ville man göra en markering mot företaget. När man nu har skickat in Hippie 2 till Apple har man tagit bort det nakna.

Vill markera

- Nu har vi valt ett något humoristisk förhållningssätt i denna allvarliga fråga genom att säga "okej, då censurerar vi de här 47 bilderna med äpplen", säger Peter Øvig Knudsen till DR Kultur.

Men författaren är orolig över censuren.

- Det är farligt att dansk kultur får en censur mellan författaren och köparen av e-böcker och andra kulturella produkter för den delen, säger han enligt Sydsvenskan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!