Ashton Kutcher på filminspelningen av "jOBS".
1 av 3
Ashton Kutcher på filminspelningen av "jOBS". - Foto: Stella Pictures
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook.
2 av 3
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Jobs död sörjdes världen över.
3 av 3
Jobs död sörjdes världen över. - Foto: Ng Han Guan / SCANPIX

jOBS - den värsta filmtiteln någonsin?

Filmen om den framlidne Applegrundaren Steve Jobs har stött på häftiga protester från fansen. Nej, den här gången beror det inte på Ashton Kutcher utan på filmens namn.


Två filmer

"jOBS" har galapremiär under Sundancefestivalen i Utah i januari. Sedan börjar den visas i USA i april och kommer till Sverige den 30 augusti. Senare kommer ett betydligt mer påkostad film producerad av Sony.

KALIFORNIEN. I april är det premiär för filmen om Steve Jobs liv, gestaltad av Ashton Kutcher. Men allt fokus har nu riktats från den väldigt omtyckta Applegrundaren till filmtiteln - "jOBS".

Den totalt misslyckade blinkningen till namnen på Apples produkter (iPhone, iPad och så vidare) har fått fans att gå i taket. Chris Taylor, skribent på tekniksajten Mashable kallar det den dummaste titeln någonsin.

"Det är exakt vad man får om man försöker skriva hans efternamn på en Windowsdator och missar att caps lock är på. Det är helt oförståeligt. Värre än så - det är ett hån mot minnet av en man som beundrade typografi i hela sitt liv och som allt la stor vikt vid de allra minsta detaljer", skriver han i ett inlägg.

"Vill att Jobs återuppstår och stryper idioten"

Även på Twitter går flera som sett fram emot filmen till attack:

Vissa hakar på med sina egna namn:

Nyhetssajten The Atlantic Wires redaktör Gabriel Snyder jämför med andra jobbiga namn:

Jobs avled den 5 oktober 2011 efter att ha förlorat kampen mot cancern.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.