Kronprinsessan Mary av Danmark och kronprinsessan Mette-Marit av Norge – snygga nog för nattklubben?
1 av 2
Kronprinsessan Mary av Danmark och kronprinsessan Mette-Marit av Norge – snygga nog för nattklubben? - Foto: AP/Scanpix
Särskilda "pekare" vid entrén kommer att avgöra om gästerna är vackra.
2 av 2
Särskilda "pekare" vid entrén kommer att avgöra om gästerna är vackra. - Foto: AP/Scanpix

Nattklubb för snygga visade sig vara bluff

UPPDATERING. Ny nattklubb för snygga visade sig vara blåsning. Syftet var att avslöja dålig källkritik.


Bluffen

Bluffen avslöjades i dansk teve på måndagskvällen och Eriksen intervjuades. Han förklarade att han ville uppmärksamma källkritik och utlovade flera blåsningar i framtiden.

KÖPENHAMN. Flera stora tidningar i både Sverige och Danmark, däribland Nyheter24, turades om att rapportera om den nya Köpenhamnsklubben "Eye Candy" dit endast vackra skulle vara välkomna. Men senare visade det sig att nattklubben var en bluff.

Morten Olsens som rapporterades vara ägare heter egentligen Kristoffer Eriksen och är satirmakare på ett underhållningsföretag. 

"Alla vet att det är utseendet som betyder mest när man ska träffa nya människor", skrev han i ett pressmeddelande. Men allt visade sig vara en bluff för att lura medierna och visa hur enkelt tidningar sväljer pressmeddelanden.

Utseendet styr – inte plånboken

Nattklubbens slogan var "Vackra barn leka bäst" och målet var att bli den danska huvudstadens nya inneklubb. Fyra stycken så kallade "pekare" vid entrén skulle avgöra om gästerna är tillräckligt snygga för att beviljas inträde.

– Vi är likgiltiga inför alla andra saker än utseendet. Hos oss kan du komma in, även om du inte har en krona på fickan, bara du är vacker, sa Morten Olsen till BT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.