Nu väntar förmodligen ett livstidsstraff.
1 av 3
Nu väntar förmodligen ett livstidsstraff. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX / Montage
Gatan där kocken högg ihjäl sin flickvän.
2 av 3
Gatan där kocken högg ihjäl sin flickvän. - Foto: Faksimil STV
Polisen var på plats inom några minuter.
3 av 3
Polisen var på plats inom några minuter. - Foto: Faksimil STV

Kock högg ihjäl flickvän: "Sa att hon redan ätit"

Han hade precis kommit hem efter att ha köpt alla varor till kvällens festmåltid. Då sa hans flickvän att hon redan ätit och inte var hungrig. Så han högg ihjäl henne med en kniv.


Döms till livstid

Straffet för Cumming meddelas först om en månad, men det troliga är att han döms till livstid. Han har själv hela tiden varit inställd på att dömas till det straffet för mord, säger hans advokat.

GLASGOW. 58-årige Peter Cumming kommer att sitta fängslad resten av livet. Han har erkänt mordet på sin flickvän. Anledningen bakom förvånar dock den mest erfarne när det kommer till brott och straff.

Cumming kom hem från mataffären med massor av varor - bara för att då få reda på att flickvännen redan ätit. "Jag är inte hungrig" fick honom att tappa fattningen och han högg henne fyra gånger med en kniv.

– Jag vet inte var det kommer ifrån. Jag var utom kontroll. Det är inte likt mig för jag brukar alltid vara kontrollerad, säger han enligt STV Glasgow.

Hann ringa polis

Flickvännen hann dock ringa larmcentralen precis innan hon blev knivhuggen. Därför kunde polis komma till platsen och gripa Cumming - men det var för sent för att rädda flickvännens liv. När paret som skulle äta middag kom hem till Cumming fick de se värdinnan mördad på golvet och värden i handklovar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).