Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kock högg ihjäl flickvän: "Sa att hon redan ätit"

- 10/01/2013, 22:06
Nu väntar förmodligen ett livstidsstraff.
1 av 3

Nu väntar förmodligen ett livstidsstraff.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX / Montage

Gatan där kocken högg ihjäl sin flickvän.
2 av 3

Gatan där kocken högg ihjäl sin flickvän.

Faksimil STV

Polisen var på plats inom några minuter.
3 av 3

Polisen var på plats inom några minuter.

Faksimil STV

Han hade precis kommit hem efter att ha köpt alla varor till kvällens festmåltid. Då sa hans flickvän att hon redan ätit och inte var hungrig. Så han högg ihjäl henne med en kniv.

GLASGOW. 58-årige Peter Cumming kommer att sitta fängslad resten av livet. Han har erkänt mordet på sin flickvän. Anledningen bakom förvånar dock den mest erfarne när det kommer till brott och straff.

Cumming kom hem från mataffären med massor av varor - bara för att då få reda på att flickvännen redan ätit. "Jag är inte hungrig" fick honom att tappa fattningen och han högg henne fyra gånger med en kniv.

– Jag vet inte var det kommer ifrån. Jag var utom kontroll. Det är inte likt mig för jag brukar alltid vara kontrollerad, säger han enligt STV Glasgow.

Hann ringa polis

Flickvännen hann dock ringa larmcentralen precis innan hon blev knivhuggen. Därför kunde polis komma till platsen och gripa Cumming - men det var för sent för att rädda flickvännens liv. När paret som skulle äta middag kom hem till Cumming fick de se värdinnan mördad på golvet och värden i handklovar.