Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cigaretterroristen fast efter 21 år på flykt

Nyheter | 24/01/2013 15:35

I över två decennier lyckades hon hålla sig borta från lagens långa arm. Hennes brott? Att sno ett paket cigaretter och inte betala rättegångskostnaderna.

USA. När Robin Hall steg i land med sin familj i Florida grepshon. Hennes namn dök upp på polisens terroristlista i en rutinkontroll. För 21år sedan terroriserade hon en affär när hon snodde ett paket cigaretter.

Som om inte detta var nog så betalade hon aldrig för sinarättegångskostnader. I skrivande stund är hon skyldig staten 553 kronor och 92ören, för att vara exakt. Att terrorister inte behöver betala ränta på sina skulderborde därmed vara klarlagt.

Just nu sitter hon häktad och väntar på att skickas vidaretill ett annat häkte i Orange County, där dramatiken utspelade sig en gång itiden.

I dag är Hall 41 år och bygger flygplansmotorer, skriver CBS. Det verkarsom den grova brottslighetens dagar ligger bakom henne.