De misstänkta riskerar livstids fängelse.
De misstänkta riskerar livstids fängelse. - Foto: AP

Fängslade funktionsnedsatta och stal deras bidrag

Mentalt handikappade satt fängslade i elva år i en källare som närmast kan liknas med en fängelsehåla. Under tiden som fångarna svalt plockade förövarna ut deras statliga bidrag.


Dödsstraff USA

USA är den enda demokratin i världen som utdömer dödsstraff. Av 50 delstater är det 35 som använder sig av straffet. Sedan 1976 har 1 226 personer avrättats i USA. Kalifornien är staten som huserar flest fångar som dömts till döden.

PHILADELPHIADet var under en rutinkontroll som hyresvärden gjorde detmakabra fyndet. I källaren satt två personer inlåsta under vidriga förhållanden. Fångarna ska inte ens ha fått gått på toaletten. 

Detta var bara två av ett okänt antal mentalt handikappade personersom suttit fängslade i källaren under de elva åren. Förhållandena var så vidriga att tvåpersoner dog till följd av undernäring.

Ska ha tvingats prostituera sig

Några av fångarna är familjemedlemmar till demisstänkta medan andra har plockats upp från gatan. Under årens lopp skakidnapparna ha tjänat cirka 1,4 miljoner kronor på att lösa ut offrens bidragscheckar.

De kvinnliga fångarna ska även ha tvingats prostituera sig när inte bidragspengarna räckt till.

Nu ställs de misstänkta inför rätta och riskerar allalivstids fängelse. Ringledaren riskerar även att straffas med döden, skriver Chicago Tribune.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!