Personer som klassas som fattiga i North Carolina kan nu bli av med rätten att spela på lotto.
Personer som klassas som fattiga i North Carolina kan nu bli av med rätten att spela på lotto. - Foto: Tobias Röstlund/SCANPIX

Fattiga personer kan förbjudas från lotto

Fattiga personer kan bli av med rätten att köpa lotter - åtminstone om republikanerna i North Carolina får som dem vill.


Kritiken mot lotteriföretagen

Lotteriföretagen kritiseras av republikanerna för att använda sig av missledande information i sin marknadsföring. 

Kritiken gäller också att lotterna inte visar oddsen för att vinna. Denna information finns bara på internet, vilket många fattiga inte har tillgång till.

NORTH CAROLINA. Bidragstagare i den amerikanska delstaten North Carolina kan bli av med chansen att vinna på lotto, det skriver Wisconsin Gazette.

Lagstiftare vill nämligen förbjuda fattiga personer från att köpa vinstlotter, samt skärpa reglerna för lotteriföretagens marknadsföring.

– Vi ger dem bidrag för att hjälpa dem att överleva. Genom att sälja lotter till dem, tar vi bort pengar som finns där för att ta hand om deras främsta behov, sa republikanen Paul "Skip" Stam

Hur ett eventuellt förbud skulle se ut är däremot oklart. Det bor, som bekant, ganska många personer i USA som klassas som fattiga. Det kan alltså bli svårt för butikerna att kontrollera huruvida samtliga personer som köper lotter är fattiga eller ej.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.