Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fattiga personer kan förbjudas från lotto

- 26/01/2013, 20:07
Personer som klassas som fattiga i North Carolina kan nu bli av med rätten att spela på lotto.

Personer som klassas som fattiga i North Carolina kan nu bli av med rätten att spela på lotto.

Tobias Röstlund/SCANPIX

Fattiga personer kan bli av med rätten att köpa lotter - åtminstone om republikanerna i North Carolina får som dem vill.

NORTH CAROLINA. Bidragstagare i den amerikanska delstaten North Carolina kan bli av med chansen att vinna på lotto, det skriver Wisconsin Gazette.

Lagstiftare vill nämligen förbjuda fattiga personer från att köpa vinstlotter, samt skärpa reglerna för lotteriföretagens marknadsföring.

– Vi ger dem bidrag för att hjälpa dem att överleva. Genom att sälja lotter till dem, tar vi bort pengar som finns där för att ta hand om deras främsta behov, sa republikanen Paul "Skip" Stam

Hur ett eventuellt förbud skulle se ut är däremot oklart. Det bor, som bekant, ganska många personer i USA som klassas som fattiga. Det kan alltså bli svårt för butikerna att kontrollera huruvida samtliga personer som köper lotter är fattiga eller ej.