Egyptens premiärminister har med egna ögon beskådat de smutsiga brösten.
Egyptens premiärminister har med egna ögon beskådat de smutsiga brösten.

Tvätta brösten - om ni vill slippa diarré

Om Egyptens premiärminister får bestämma så ska kvinnorna tvätta brösten oftare. Nu varnar han för en diarréepidemi i bröstsmutsens spår.


Hisham Qandil

Egyptens premiärminister har en doktorsexamen i bevattning och dränering från "North carolina state university". 

När presidenten utsåg Qandil var han ett otippat val. Qandil har blivit kritiserad för att ha få kvinnor och kristna i sin stab. 

Samtidigt har han blivit omtalad för att inte använda sig av fördelar som exempelvis lyxiga tjänstebilar. Själv har premiärministern fem döttrar. 

EGYPTEN. Kvinnorna på den egyptiska landsbygden tvättar inte sina bröst. I alla fall inte om man frågar premiärminister Hisham Qandil. Han säger att han med egna ögon har sett hur barn fått diarré, efter att mammorna matat dem med smutsiga bröst.

På konferensen "Islamic summit" sade Qandil att diarrén på landsbygden beror på att kvinnorna inte bryr sig om att tvätta brösten. Medan Qandil talade ska de kvinnliga deltagarna på konferensen ha vridit sig i sina stolar, skriver International Business Times

Premiärministern har tidigare varit i blåsväder då han föreslog en något udda lösning på landets energibrist. Bara Egyptens invånare började använda bomullskläder och fler personer tryckte ihop sig i enrummare, skulle energibristen lösa sig. 

– Det är så viktigt att reducera den elektriska konsumtionen. Det är frivilligt i år men längre fram kommer det bli obligatoriskt, sade Quandil på en presskonferens enligt International Business Times.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!