Fritt fram att bära fickkniv på flygplan.
Fritt fram att bära fickkniv på flygplan. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Nu tillåts fickknivar på USA-flyg

Fickknivar med sex centimeter långa blad kommer att tillåtas på flygplan till och från USA. Det meddelar USA:s transportsäkerhetsmyndighet.


USA. Sedan terrorattackerna 11 september 2001 har fickknivar och liknande sportutrustning varit strikt förbjudet på flygplan till och från USA. Nu meddelar dock USA:s transportsäkerhetsmyndighet (TSA) att reglerna kommer att ändras.

Från den 25 april är det tilltåtet för passagerare att ha knivar med högst sex centimeter långa blad. Även golfklubbor, hockeyklubbor och upp till 60 centimeter långa basebollträn blir tillåtna.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera döda på Engelska kanalen

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

1 timme sedan
En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen i Trelleborg rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Våldsam person i livsmedelsbutik", skriver polisen på sin hemsida.