Yardley ville byta sin A-kupa mot en D-kupa – då sprack bröstet.
1 av 3
Yardley ville byta sin A-kupa mot en D-kupa – då sprack bröstet.
Implantatet hängde utanför bröstet.
2 av 3
Implantatet hängde utanför bröstet. - Foto: © MASONS
Yardley innan operationen.
3 av 3
Yardley innan operationen. - Foto: © MASONS

Mardrömsoperationen: Ärret sprack och bröstimplantatet föll ut

Tre månader efter bröstoperationen kände 25-åriga Lauren Yardley att något var fel. När hon tittade ner såg hon att implantatet hängde utanför hennes bröst.


Det hände

När Yardley åkte till sjukhuset visade det sig att hennes kropp format en kapsel av ärrvävnad runt implantatet. Det är en naturlig process som vanligtvis inte orsakar några problem. 

Men i Yardleys fall tryckte vävnaden på så mycket att implantatet trängde igenom ärret.

Brittiskan Lauren Yardley drömde om att gå från en A-kupa till en D-kupa. Lösningen blev en bröstoperation för 40 000 kronor.

Men två månader efter operationen började hennes kropp stöta bort ett av implantaten. Och några veckor senare trängde det igenom hennes ärr och hängde utanför bröstet. 

– Jag kunde inte tro det. Först kändes det som en blåsa, men sedan började det kommer ut mer och mer, säger hon till Daily Mail.

Har kostat henne tiotusentals kronor

Efter flera läkarbesök kom hon till en operationsavdelning i Nottingham där hennes implantat togs bort. Därefter var hon tvungen att vänta i sju månader innan hennes kropp var redo för en ny operation.

– Det värsta var att bara ha ett bröst i sju månader, säger hon.

I dag har Yardley genomgått en lyckad bröstoperation och ångrar inte att hon opererade sig från början. Men hon vill varna andra kvinnor för riskerna.

– Alla uppföljningsoperationer har kostat mig en förmögenhet, säger hon till Daily Mail.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!