Lämnade sitt spädbarn – uppmanade andra att höra av sig vid behov

En mamma lämnade sitt spädbarn i bilen – och med en lapp uppmanade hon förbipasserande att höra av sig om barnet behövde något.


Flicka avled i bilen

2009 avled en ettårig flicka i danska Lyngby efter att hennes pappa råkat lämna henne i bilen utanför sin arbetsplats. När mannen upptäckte sitt misstag var det redan försent. 

NYA ZEELAND. "Min mamma är och handlar. Ring henne om jag behöver någonting".

En lapp med den texten placerade en mamma på sitt spädbarn – för stunden sovande och fastspänd i en bil – innan hon gick in på affären för att handla.

Det hela inträffade på en parkeringsplats i Wellington, Nya Zeeland, den gångna helgen.

Polisen utreder inte

Och det var många förbipasserande som lyfte på ögonbrynen.

– Vi väntade en liten stund och undrade om mamman kanske bara skulle vara borta i ett par sekunder och sedan komma tillbaka. Och min fru sa: "Jag går inte in utan att någon stannar här med barnet", säger ett vittne till The New Zeeland Herald.

Samtidigt försökte andra vittnen ringa det nummer som mamman angivit på lappen.

Enligt polisen kommer man inte att utreda ärendet. Helt enkelt därför att det än så länge inte har blivit anmält, skriver The New Zeeland Herald.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.