Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Papperslösa i Finland nekas mat

Organisationens beslut får stort stöd i Finland.
1 av 1

Organisationens beslut får stort stöd i Finland.

ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Nyheter | 27/03/2013 21:06

Har du inget finskt id-kort får du inget mat. Det meddelar den finska välgörenhetsorganisationen Hurstin Laupeudentyö inför påsken.

FINLAND. I årtionden har den kristna välgörenhetsorganisationen Hurstin Laupeudentyö (Hurstis barmhärtighetsrörelse) delat ut mat till behövande i Helsingfors.

Men under den stundande påsken kan papperslösa i den finska huvudstaden glömma gratismaten. Pingstpastorn Heikki Hursti har nämligen gått ut och förkunnat att hjälpsökande utan finska id-kort inte är välkomna.

Får stort stöd i Finland

Hursti hävdar att utlänningar börjat resa till Finland för att hämta gratis mat som de sedan för ut ur landet och säljer. Därför ska mat endast delas ut till människor som kan visa upp finska id-kort. Och Hurstis beslut har fått stort stöd i Finland.

I tidningen Iltalehtis webbenkät tycker 97 procent av de röstande att Hursti gör helt rätt, det skriver Sydsvenska Dagbladet.