Kvinna vaknade upp ur koma - allt hon ägde var borta

- 04/04/2013, 16:09 -
Yvonne fick spendera 14 månader i en sjukhussäng. När hon vaknade upptäckte hon förlorat sitt hus.

Yvonne fick spendera 14 månader i en sjukhussäng. När hon vaknade upptäckte hon förlorat sitt hus.

SCANPIX SWEDEN

Den 53-åriga kvinnan vaknade upp ur sin koma efter 14 månader. Då hade allt hon ägde sålts.

ERDINGTON, ENGLAND. Yvonne Rogers hamnade i koma efter problem vid en operation. Under tiden som Yvonne Rogers låg i koma så sa Erdingtons kommun att familjen var tvungen att lämna över Yvonnes hus till kommunen. 

– Kommunen sa att vi var tvungna att lämna över Yvonnes hus om inte någon annan bodde där minst tre dagar i veckan, säger Yvonnes mamma Pat Rogers till The Birmingham Mail och fortsätter:

– Alla mina barn har egna barn så vi kunde inte gör det. 

När familjen sålt hennes hus sålde de också hennes möbler eftersom de inte hade någonstans att förvara möblerna. Det enda som finns kvar från Yvonnes liv innan koman är mindre saker.

Vidtar rättsliga åtgärder

– Jag förlorade två år av mitt liv på sjukhuset och jag förlorade mitt hem också, säger Yvonne till The Birmingham Mail.

Yvonne skrevs ut från sjukhuset i augusti 2012 och familjen har tagit rättsliga åtgärder för problemen som uppstod vid Yvonnes operation. 

– jag kan förstå varför kommunen ville ha Yvonnes hem men med all oro över Yvonnes koma och sedan behöva göra sig av med alla hennes möbler. Det var ganska hårdhjärtat, säger Pat Rogers till The Birmingham Mail. 

Yvonne sitter nu i rullstol och bor i en mindre lägenhet. Hon trivs inte och men kommunen menar att hennes nuvarande bostad är bättre. 

– Det kändes som om kommunen gav upp om Yvonne men det gjorde vi aldrig och vi kommer aldrig att göra det, säger Pat Rogers till The Birmingham Mail