Yvonne fick spendera 14 månader i en sjukhussäng. När hon vaknade upptäckte hon förlorat sitt hus.
Yvonne fick spendera 14 månader i en sjukhussäng. När hon vaknade upptäckte hon förlorat sitt hus. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Kvinna vaknade upp ur koma - allt hon ägde var borta

Den 53-åriga kvinnan vaknade upp ur sin koma efter 14 månader. Då hade allt hon ägde sålts.


Fastnade i trappen

För en månad sedan utbröt en brand hos Yvonnes granne.

Yvonne var fast i hennes nya bostad eftersom hissen i trappen inaktiverats under branden.

Yvonne klarade sig dock undan branden utan skador. 

ERDINGTON, ENGLAND. Yvonne Rogers hamnade i koma efter problem vid en operation. Under tiden som Yvonne Rogers låg i koma så sa Erdingtons kommun att familjen var tvungen att lämna över Yvonnes hus till kommunen. 

– Kommunen sa att vi var tvungna att lämna över Yvonnes hus om inte någon annan bodde där minst tre dagar i veckan, säger Yvonnes mamma Pat Rogers till The Birmingham Mail och fortsätter:

– Alla mina barn har egna barn så vi kunde inte gör det. 

När familjen sålt hennes hus sålde de också hennes möbler eftersom de inte hade någonstans att förvara möblerna. Det enda som finns kvar från Yvonnes liv innan koman är mindre saker.

Vidtar rättsliga åtgärder

– Jag förlorade två år av mitt liv på sjukhuset och jag förlorade mitt hem också, säger Yvonne till The Birmingham Mail.

Yvonne skrevs ut från sjukhuset i augusti 2012 och familjen har tagit rättsliga åtgärder för problemen som uppstod vid Yvonnes operation. 

– jag kan förstå varför kommunen ville ha Yvonnes hem men med all oro över Yvonnes koma och sedan behöva göra sig av med alla hennes möbler. Det var ganska hårdhjärtat, säger Pat Rogers till The Birmingham Mail. 

Yvonne sitter nu i rullstol och bor i en mindre lägenhet. Hon trivs inte och men kommunen menar att hennes nuvarande bostad är bättre. 

– Det kändes som om kommunen gav upp om Yvonne men det gjorde vi aldrig och vi kommer aldrig att göra det, säger Pat Rogers till The Birmingham Mail

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.