Torsdag 24 Jun
Stockholm

Medvetslös man vaknade till liv – och stal ambulans

Den medvetslöse mannen vaknade till liv och stal ambulansen. Ambulansen på bilden är svensk och har inget med händelsen att göra.
Den medvetslöse mannen vaknade till liv och stal ambulansen. Ambulansen på bilden är svensk och har inget med händelsen att göra. Foto: TT BILD

En man i Finland fick i sig lite mer alkohol än vad som kan anses tillrådligt och fick avsvimmad hämtas i ambulans. Under färdens gång vaknade han dock till liv – och stal ambulansen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fler fall

Även på andra håll i Finland fick polisen gripa in för att förhindra rattfylla. I Nykarleby försökte en man att ta över ratten i den taxi som han färdades i. Läs mer om det i Vasabladet .

HEINOLA. I lördagskväll kallades ambulans till en restaurang i Heinola, Finland för att hämta upp en medvetslös man. Mitt under färden piggnade dock mannen till och började hota den sjukvårdare som fanns med honom i ambulansens bakre del. Situationen blev såpass hotfull att ambulansen tvingades stanna mitt på en motorväg och ambulanspersonalen lämnade bilen.

Då hoppade mannen, som tidigare blåst över två promille, fram till förarsätet och körde iväg med hög hastighet. Trots att han förföljdes av polis vägrade han stanna och polisen fick till slut placera ut en spikmatta för att få stopp på den berusade mannen.

Fortsatte att agera våldsamt

Mannen greps och fördes till ett sjukhus i Lahtis. Väl där fortsatte mannen att agera våldsamt och polisen tvingades sätta honom i handfängsel för att senare kunna ta ett blodprov. Händelsen utreds nu av polisen, skriver Hufvudstadsbladet.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela