Lilla Zoe Brown hittades övergiven.
Lilla Zoe Brown hittades övergiven. - Foto: Anderson County Sheriff's Office

4-åriga Zoe övergavs av föräldrarna på en trappa

Förra tisdagen hittades en liten flicka dumpad på en främlings trapp med en uppmaning om att kontakta nyheterna. Nu, efter att polisen la ut en bild på barnet som delades över två miljoner gånger på Facebook, har hon identifierats.


Viralt

Eftersom att ingen visste var flickan kom ifrån var det viktigt att snabbt få ut nyheten över internet. Läs mer om hur polisen tog Facebook till hjälp här.

Det hela började med att Roy Campbell gick för att öppna sin dörr efter att någon ringt på. Det var ingen där. Ingen förutom en flicka i en barnvagn. Flickan var iklädd en t-shirt med texten "Moster älskar mig" och hade en lapp nedstucken i blöjan som uppmanade upphittaren att kontakta myndigheterna Det var lilla Zoe Brown, fyra år. 

Två miljoner delningar

Campbell överlämnade kvickt barnet till myndigheterna som bland annat la upp bilden på Facebook och responsen blev massiv med över två miljoner delningar. Berättelsen om den 4-åriga flickan med kläder anpassade för en 24-månaders bebis och lättidentifierade ärr efter en hjärtoperation rörde upp känslor över hela världen.

– Det hjälpte oss att få ut nyheten runt om i landet och i media vilket i slutänden ledde till att vi fick in tipset som ledde till gripandet. För ett par dagar där i början visste vi ingenting, säger Chad McBride från polisen i Anderson County till ABC news.

I fosterhem

Zoes föräldrar, Alonzo Brown och Tongela Denise McBride, greps i fredags och misstänks nu för olaga vanvård av barn. Zoe själv undersöktes snabbt på sjukhus och visade sig vara ett fullt friskt litet barn. Nu befinner hon sig i ett fosterhem i South Carolina.

Se ett nyhetsinslag om lilla Zoe här:


/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!