iPaden – överflödig om fem år?
1 av 3
iPaden – överflödig om fem år? - Foto: AP/Scanpix
Det tror Blackberrys vd.
2 av 3
Det tror Blackberrys vd. - Foto: AP/Scanpix
Enligt Heins kommer allt fler att göra allt fler saker med hjälp av smarttelefoner.
3 av 3
Enligt Heins kommer allt fler att göra allt fler saker med hjälp av smarttelefoner. - Foto: Scanpix

Blackberry-vd: Surfplattan är bara en fluga

Surfplattan är bara en fluga som är död inom fem år. Det hävdar it-företaget Blackberrys vd Thorsten Heins.


Surfplattan

Surfplattan ska inte förväxlas med bärbara pekdatorer som funnits betydligt längre på marknaden. Surfplattan, som ofta har ett mobilt operativsystem av den typ som används i smarttelefoner, fick ett rejält genomslag när Apple släppte iPaden 2010.

Samma år valdes den till Årets julklapp i Sverige och de senaste åren har flera företag storsatsat på surfplattor. Flera tidningar har även utvecklat appar där läsarna kan ta del av papperstidningen.

Det är djärvt att avfärda superpopulära teknikfenomen som "flugor". Men det är precis vad Thorsten Heins, vd för it-företaget Blackberry gör i en intervju med Washington Post.

Enligt Heins kommer ingen ha användning för surfplattor i framtiden. Allt kommer att skötas från folks smarttelefoner.

– Jag tvivlar på att surfplattan finns kvar om några år. Det är bara att koppla in telefonen till en större skärm och så är du klar, säger Heins till Washington Post.

"Surfplattor och datorer överflödiga"

Vd:n menar att smarttelefoner kommer att användas till allt fler funktioner som i dag finns i surfplattor och i datorer. Det kommer enligt Heins leda till att både stationära datorer och surfplattor blir överflödiga.

Om Heins får rätt kommer omkring 40 till 50 procent av alla människor enbart att använda sina smarttelefoner för ändamål de i dag använder sina datorer och surfplattor till.

/
/
VD
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!