Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bodybuilderpolis räddar folk från att ta sitt liv

- 06/05/2013, 14:28 -
Under förra veckan gjorde polisen ännu ett hjältedåd.
1 av 3

Under förra veckan gjorde polisen ännu ett hjältedåd.

RX Muscle Contest / Scanpix

43 personer försökte ta sitt liv vid George Washington Bridge och18 personer dog i självmordsfall under 2012.
2 av 3

43 personer försökte ta sitt liv vid George Washington Bridge och18 personer dog i självmordsfall under 2012.

AP Photo/David Goldman / David Goldman

Jesse Turano har också tävlat i bodybuilding, bland annat i RX Muscle Contest under 2010.
3 av 3

Jesse Turano har också tävlat i bodybuilding, bland annat i RX Muscle Contest under 2010.

RX Muscle Contest

Den 33-åriga polisen har räddat fem personer från självmord under 2013. "Jag tänker inte på det så mycket."

NEW JERSEY. Att rädda någon från att ta sitt liv är något som inte många får uppleva. Att rädda fem personer från att ta sitt liv, på samma bro under fyra månader, är unikt.

Det har poliskonstapeln Jesse Turano, 33, gjort. 

30 april i år räddade Turano en man från att ta sitt liv genom att hoppa från George Washington Bridge, bron mellan New York och New Jersey. 

Ingrep precis innan han hoppade

Mannen hade gått ut på en stängd gångväg på bron trots att en säkerhetsvakt försökt att hindra honom. Turano tog sig snabbt till platsen och åkte bredvid mannen en stund för att försöka få kontakt. 

– Jag fortsatte att köra, och när jag tittade på honom jag fick känslan att han möjligen var känslomässigt störd. Jag kunde se det på hans beteende, säger Turano till The Star-Ledger. 

Efter en bit bestämde sig Turano för att fortsätta följa efter personen till fots, men då började mannen gå snabbare. 

– Plötsligt satte han händerna på det yttre räcket. Han tog sats för att hoppa och då hoppade jag bara på honom. Jag la min högra arm runt hans midja, sen svepte jag min vänstra arm runt honom, och när jag fick ett säkert grepp på honom att jag använde min kroppsvikt för att dra ner honom till gångvägen, säger Turano till The Star-Ledger.

"Tänker inte på det"

Mannen fördes till sjukhus och har i efterhand berättat att han ville ta livet av sig efter att ha varit arbetslös i tre år. 

– Han sa att han fått nog och han ville ta sitt liv. Han tackade mig flera gånger, jag sa att det bästa tack du kan ge mig är om du söker hjälp, säger Turano.

Det var den femte personen Turano räddade livet på vid George Washington Bridge i år. Men 33-åringe Turano är ödmjuk till sina heroiska insatser.

– Jag antar att det alltid bra om du räddar någons liv men jag tänker inte på det så mycket, säger Turano till The Star-Ledger.