Företag säljer måltavla – som föreställer blödande ex-flickvän

- 07/05/2013, 19:20
Måltavlan "The Ex" – "Exflickvännen".
1 av 2

Måltavlan "The Ex" – "Exflickvännen".

zombieindustries.com

Dockan som, enligt NRA, var för lik president Obama.
2 av 2

Dockan som, enligt NRA, var för lik president Obama.

zombieindustries.com

Hård kritik mot företag som saluför blödande måltavlor för skytteträning. En av dockorna är en storbystad, blodig kvinna med namnet "Exflickvännen".

HOUSTON. Ett amerikanskt företag som säljer måltavlor för skytte har fått mycket kritik den senaste tiden. Under helgren som var höll vapenentusiasterna i National Rifle Association, NRA, ett konvent i Houston.

På plats var även företaget Zombie Industries med sina blödande måltavlor. Men en av måltavlorna blev lite för mycket, till och med för NRA.

Företaget ombads att ta ned en av sina dockor – då den var alldeles för lik USA:s president Barack Obama.

"Exflickvännen"

Som om inte det vore nog med dålig marknadsföring under en vecka så kommer nu nästa smäll. Företaget saluför en enda kvinnlig måltavla, smakfullt nog döpt "The Ex" – "Exflickvännen", skriver TPM.

"Vi säljer för närvarande 15 manliga zombiedockor, fem djurzombiedockor och två typer av aliens. Att inte ha en kvinnlig docka vore diskriminerande och rent av sexistiskt" skriver företaget på sin hemsida.

Får kritik

Att den enda kvinnliga dockan är en storbystad typ som döpts till "Exflickvännen" har dock inte direkt hjälpt företaget pr-mässigt.

"Att den enda kvinnliga dockan i sortimentet kallas för ex-flickvännen förstärker ju inte alls sexistiska och potentiellt farliga stereotyper", skriver till exempel policymic ironiskt.