Ariel Castro och hans bröder ska ha våldtagit de tre kvinnorna.
1 av 11
Ariel Castro och hans bröder ska ha våldtagit de tre kvinnorna.
Pedro, Ariel och Onil Castro har gripits.
2 av 11
Pedro, Ariel och Onil Castro har gripits.
Amanda Berry (till höger) med sin syster Beth Serrano på sjukhuset efter att hon räddats.
3 av 11
Amanda Berry (till höger) med sin syster Beth Serrano på sjukhuset efter att hon räddats. - Foto: AP / SCANPIX
Amanda Berry, Gina DeJesus och Michelle Knight.
4 av 11
Amanda Berry, Gina DeJesus och Michelle Knight.
Gammal efterlysning av Gina DeJesus.
5 av 11
Gammal efterlysning av Gina DeJesus. - Foto: Tony Dejak / AP / SCANPIX
Charles Ramsey, grannen som upptäckte Berry.
6 av 11
Charles Ramsey, grannen som upptäckte Berry. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Huset där de hölls fångna undersöks.
7 av 11
Huset där de hölls fångna undersöks. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
FBI ska ha hittat texten "R I P" och ett kvinnonamn - vilket tyder på att fler kan ha kidnappats.
8 av 11
FBI ska ha hittat texten "R I P" och ett kvinnonamn - vilket tyder på att fler kan ha kidnappats. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Polisen får kritik för att de inte agerat tidigare.
9 av 11
Polisen får kritik för att de inte agerat tidigare. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Gina DeJesus pappa, en bild från 2004.
10 av 11
Gina DeJesus pappa, en bild från 2004. - Foto: Tony Dejak / AP / SCANPIX
Berrys kusin Tasheena Mitchell.
11 av 11
Berrys kusin Tasheena Mitchell. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX

Kidnapparen rastade kvinnorna nakna – med hundkoppel

Redan 2011 upptäckte en granne hur tre nakna kvinnor kröp runt på alla fyra iförda hundkoppel i trädgården. Men polisen tog aldrig larmsamtalen på allvar. Först två år senare kunde de kidnappade räddas.


Har lämnat sjukhuset

De tre kvinnorna, som kidnappades 2002, 2003 och 2004, har nu återförenats med sina familjer. Enligt Fox 8 fick de lämna Metro Health Medical Center på tisdagen och befinner sig nu på "säker plats".

CLEVELAND. Fler och fler detaljer börjar uppdagas om kidnappningarna i Cleveland efter att Amanda Berry, Michelle Knight och Gina DeJesus räddats på tisdagen. Nu visar det sig att Ariel Castro, som tros ha fått hjälp av sina bröder Pedro och Onil, borde ha upptäckts redan för två år sedan.

En granne till honom larmade polisen när hon såg tre nakna kvinnor "rastas" på alla fyra i hundkoppel i Castros trädgård.

– Jag tänkte att något var fel för jag fick dåliga vibbar av honom, säger Israel Lugo, som fick den upprörande historien återberättad för sig, till USA Today.

Han och hans anhöriga ringde också polisen vid flera tillfällen. Bland annat när hans fru hörde någon slå på en ruta och ropa på hjälp. När hon tittade upp såg hon en kvinna och en baby. En annan gång såg familjen hur Castro parkerade sin buss utanför huset och bar in massa Mcdonaldsmat.

Polisen ryckte ut till huset efter larmen men när de ringde på dörren var det ingen som öppnade. Då såg de sig lite omkring och lämnade sedan området.

Våldtogs och blev gravida

Enligt Daily Mail hittades kedjor, rep och sexredskap i huset när polisen stormade in på måndagskvällen lokal tid. En av kvinnorna ska ha hållits inlåst på övervåningen medan två var fastkedjade i källaren.

När Berry tog sig ut ur huset höll hon i sin dotter Jocelyn, som enligt en granne kallat Ariel Castro för "pappa" vid flera tillfällen. Tevekanalen WKYC-TV uppger att kvinnorna våldtogs av de tre bröderna och att de totalt blev gravida minst fem gånger. Men de fick flera missfall eftersom deras kidnappare misshandlade dem.

Flera kidnappade?

FBI ska också ha gjort en annan upptäckt när huset sökts igenom. Något som tyder på att fler kvinnor kan ha varit kidnappade.

– Bokstäverna R I P (rest in peace=vila i frid) har klottrats på väggen i källaren med ett kvinnonamn under, säger Kevin Freeman, som rapporterat om fallet för Fox News 8, till CNN.

Familjemedlemmar till Ashley Summers, som försvann i samma område 2007 när hon var 15 år gammal, börjar nu hoppas på att hon kan hittas i samband med detta fall.

– Höll ögonen öppna efter Ashley och de andra försvunna barnen som finns därute. Det enda som krävs är ett anonymt telefonsamtal för att hjälpa dessa barn att komma till sina familjer där de hör hemma, säger farmor Linda Summers till Fox 8.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar och kor på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Vid ett tillfälle blev två grisar slagna med en bräda och upprepade gånger fick djur otillräcklig bedövning.