Den nyfödda pojken var nära att dö av alkoholförgiftning. <br>OBS: Bilden är tagen från ett annat sammanhang.
Den nyfödda pojken var nära att dö av alkoholförgiftning. <br>OBS: Bilden är tagen från ett annat sammanhang. - Foto: Ap / Musadeq Sadeq / SCANPIX

Spädbarn föddes full

Mamman riskerar fängelse. Den nyfödda pojkens promillehalt var 4,5 när han kom till världen. Det vill säga: 23 gånger mer än vad som är tillåtet vid bilkörning. "Ärendet är under utredning", säger polisen.


Behandlas på sjukhuset

Barnet var nära att dö av alkoholförgiftning - men kunde räddas av läkarna.

Vid födseln uppmättes den nyfödda pojkens promillehalt till 4,5. Det vill säga, 23 gånger större än vad som är lagligt vid bilkörning (0,2 promille). 

TOMASZOW. Det var på väg till en olaga spritbutik i polska Tomaszow som den blivande mamman kollapsade. 

Kvinnan hade druckit så pass mycket att hon var full för två - bokstavligt talat. 24-åringen var nämligen gravid i nionde månaden.

Barnet var nära att förgiftas till döds. När han kom ut slog hjärtat knappt, säger sjukhusets talesperson Wojciech Zawalski.

Föddes full

Den blivande mamman fördes till sjukhus efter kollapsen. Där kunde läkarna förlösa barnet, som kämpade mot alkoholförgiftningen för sitt liv.

Enligt sjukhusets talesperson ska barnet ha haft en alkoholhalt i blodet som var 23 gånger större än vad som är lagligt vid bilkörning i Polen, skriver Mirror.

Polisen har inlett en utredning. Kvinnan riskerar nu att dömas till fängelse.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.