Onsdag 12 Maj
Stockholm

Två män gjorde "bomben" på en sjöko – riskerar fängelse

Här hoppar mannen "bomben" rätt ner i vattnet på en av sjökorna.
1 av 3
Här hoppar mannen "bomben" rätt ner i vattnet på en av sjökorna. Foto: MyFoxTampaBay
Sjökorna simmar lugnt länge med kustlinjen i Florida.
2 av 3
Sjökorna simmar lugnt länge med kustlinjen i Florida. Foto: MyFoxTampaBay
Mannen simmar upp på bryggan efter att ha hoppat studsmatta på sjökon.
3 av 3
Mannen simmar upp på bryggan efter att ha hoppat studsmatta på sjökon. Foto: MyFoxTampaBay

Männen filmade när de hoppade på en sjöko i vattnet – och publicerade den på nätet. Riskerar nu både fängelse och dyra böter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sjökor

Sjökor är däggdjur, tillhör gruppen sirendjur och är anpassade för ett liv i vatten och överlever inte att vistas på land.

Djuren påminner om sälar till utseendet men står egentligen närmare elefantdjuren då de ofta är väldigt stora till storleken.

Sjökorna i videon tillhör en av de två familjerna som kallas manater, och vistas ofta nära kustlinjer eller i anslutning till floder.

FLORIDA.Två män i Brevard County har blivit anmälda för trakasserier efter att ha dokumenterat närde hoppar ner på sjökor i vattnet, från en brygga. Man gjorde en så kallad "bomben".

Den ena mannenfilmar händelsen och uppmanar kompisen att hoppa på sjökorna somkommer simmandes nära vattenytan – varpå kompisen hoppar.

Spårade männen

Händelsen spelades in förra året, och uppmärksammades av FOX 13 på måndagen, då en förundersökningen inleddes, skriver The Huffington Post.

Enligt Lenny Salberg, som jobbar på Florida Fish andWildlife Conservation center, har männen nu spårats ochidentifierats. Det ska dock även finnas en tredje person som man inte har lyckatskomma i kontakt med ännu. Om männen blir dömda kan de riskeraatt få böta upp till 50 000 dollar, över 300 000 svenska kronor, eller få fängelse i upp tillsex månader, berättar Salberg för the Huffington Post. 

Vill ha tips

Enligt lag i Floria får man inte såra,skada, trakassera, fånga eller försöka fånga sjökor.

Amerikanska media uppmanar nu alla attringa in och tipsa Florida Fish and Wilflife center vid iakttagelser som kan leda till ett gripande.

Se hur männen attackerar sjökorna här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela