Lördag 8 Maj
Stockholm

Ex-flickvännen talar ut om Woolwich-mördaren

Ex-flickvännen till Woolwich-mördaren, Justine Rigden, beskriver honom som "helt normal".
1 av 2
Ex-flickvännen till Woolwich-mördaren, Justine Rigden, beskriver honom som "helt normal". Foto: DailyMail
Här poserar Justine Ridgens på bild med okänd man som är oroväckande lik ex-pojkvännen och mördaren av brittiska soldaten Lee Rigby.
2 av 2
Här poserar Justine Ridgens på bild med okänd man som är oroväckande lik ex-pojkvännen och mördaren av brittiska soldaten Lee Rigby. Foto: Twitter/Justine Rigden

En ex-flickvän till en av de gripna männen efter yxmordet i London talar ut. “Ingen kan förstå det. Han var bara en vanlig normal pojke”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Facebooksidan stängdes ner

I går stängdes Justine Rigdens Facebooksida ner, strax efter att hon lagt upp en modellbild på sig själv tillsammans med en okänd man som är skrämmande lik ex-pojkvännen. Under morgonen blurrades bilden av DailyMail.

STORBRITANNIEN. Det var i onsdags som den brittiska soldaten Lee Rigby blev yxmördad på öppen gata i Woolwich, söder om London. Två personer greps under torsdagen efter att ha fångats på film av ett vittne.

En av de gripna är Michael Adebolajo.

Nu berättar ex-flickvännen, 26-åriga Justine Rigden, om mördaren som hon dejtade under ett helt år. 

Rigden jobbar som frisör i Essex i östra London. Hon beskrivs, enligt henne själv, som “Ansiktet av Essex”, efter hennes många modellbilder som uppmärksammats på Facebook.

26-åringen uppger att hon och Woolwich-mördarenMichael Adebolajo dejtade under ett år när de var tonåringar ochbeskriver Adebolajo som en trevlig, social kille som aldrig skulle kunnatänkas bli förknippad med ett mord.

Några av Adebolajo tidigareskolkompisar beskriver honom också som en väluppfostrad kille somdessutom hjälpte andra elever att försvara sig mot mobbing.

“Michael gillade fotboll och var enSpurs-supporter. Alla hans vänner var vita. Han var en vanlig kille,men när han blev äldre började han att gå snett” säger enföre detta vän, till DailyMail.

Det sägs att Adebolajo ska ha blivit intresserad av islam i 16-17-årsåldern, samma period då England skickade brittiska trupper till Irak och Afghanistan, något som ex-flickvännen inte kan uttala sig om. Under de senaste veckorna ska han dessutom ha setts regelbundet i Woolwich, predikandes – bara en liten bit från där han senare mördade den brittiska soldaten Lee Rigby. En person säger att det var uppenbart att det var en galning som gick omkring på gatan, skriver DailyMail.

Kommentera
Kopiera länk
Dela