Daniel svältes till döds och hans kropp jämfördes med ett barn från koncentrationsläger.
1 av 4
Daniel svältes till döds och hans kropp jämfördes med ett barn från koncentrationsläger. - Foto: Newsteam/Scanpix
I skolan brukade han stjäla sina kompisars mat.
2 av 4
I skolan brukade han stjäla sina kompisars mat. - Foto: © newsteam
Som straff blev han tvångsmatad med salt.
3 av 4
Som straff blev han tvångsmatad med salt. - Foto: Ap
Många gånger åt han mat ur soptunnorna.
4 av 4
Många gånger åt han mat ur soptunnorna. - Foto: Ap

Föräldrarna svälte sonen till döds: "Pojken såg ut som en lägerfånge"

Den fyraåriga pojken stängdes in en cell och svältes till döds av sina föräldrar.


Blåmärken på kroppen

I januari 2012 märkte läkare att han hade blåmärken runt halsen och fingertryckmärken i huden. Daniel har också setts äta en smutsig pannkaka som han hade hämtat från en papperskorg. 

STORBRITANNIEN. Magdalena Luczak och styvfadern Marius Krezolek misshandlade Daniel Pelka, 4, till döds. Misshandeln pågick under en längre tid och när ambulanspersonalen hittade honom vägde han bara tio kilo, skriver Daily Mail.

Pojken kunde vara så hungrig att han stal mat ur kompisarnas lunchlådor och grävde efter mat ur soptunnor. Om han tog mat ur kylskåpet hemma blev han tvångsmatad med salt som straff. 

– Daniel utsattes för en helt obegriplig grymhet. Hans kropp beskrevs som "chockerande tunn" av läkare. Experter jämförde honom med barn som svalt i koncentrationsläger under andra världskriget. När läkarna försökte mäta pojkens BMI var den för låg för att kunna mätas på skalan, sa åklagaren Jonas Hankin.

Sov i en hemmagjord fängelsecell

Paret placerade också pojken i ett rum som liknade en hemmagjord fängelsecell utan några dörrhandtag på insidan av rummet, detta för att kunna få vara lite "ifred".

Bevisen mot mamman och styvpappan är tunga. I ett sms till Krezolek skrev hon: Vi kommer att ta itu med Daniel efter skolan" och i ett annat: "Han är tillfälligt medvetslös eftersom jag nästan dränkte honom. Nu får jag en lugn stund". 

Dagen innan pojken avled skrev Krezolek i ett sms: "Han kommer över det imorgon. Det är ingen idé att ringa efter ambulansen, det kommer bara orsaka ordentliga problem". 

Skador på 24 olika delar av kroppen

Paret ringde efter hjälp och den medvetslöse Daniel fördes till sjukhus där läkarna upptäckte skador i pannan och på hans axlar och rygg. De försökte återuppliva honom men han dödförklarades på sjukhus den 3 mars förra året. 

Obduktionen visade att pojken var skadad på 24 olika delar av kroppen. 

I december 2011 fick familjen ett brev från skolkuratorn där man anmärkte på Daniels närvaro som hade sjunkit med 63 procent.

I skolan sågs Daniel ofta med mat instoppad i fickorna. Skolsköterskan besökte hans hem samma månad och mamman ska då ha sagt att Daniel hade en överdriven aptit. 

Paret förnekar till mord, skriver Daily Mail.

/
/
/
Son
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!