Fick inte gå på skolbalen – hade för stora bröst

Brittany tyckte att hon hade den perfekta klänningen – men det tyckte inte skolan. Hon stoppades därför i dörren på grund av sin djupa urringning.


Säckklädsel

Pappan, Gary Minder, ställer sig frågan vilken slags klänning skolan skulle ha godkänt.

– En tjej som Brittany ska inte behöva gå på bal iklädd en säck bara för att hon är storbystad. Det är löjligt, sa pappan.

SILVERDALE, USA. "High school prom", gymnasiebalen, är en av de största traditionerna inom den amerikanska skaolan och därför kan man förstå Brittany Minders besvikelse när hon inte fick gå. 

Anledningen? Att hon hade för stora bröst.

Brittany hade letat efter den perfekta balklänningen och åkte över till Kanada för att köpa den. När hon väl dök upp på balen blev hon dock avvisad vid ingången, skriver KATU.

– Jag tror att det är för att jag har en större byst och för att man kan se mer av urringningen, men det går inte att göra nått åt det, sa Brittany.

Strikta regler

Enligt skolans klädkod är axelbandslösa klänningar tillåtna så länge urringningen och nedre delen av ryggen är täckta. 

Hennes föräldrar ifrågasätter inte reglerna men säger att deras dotter nekades på grund av sina bröst.

– Alla kvinnor är inte skapta på samma sätt, du kan inte jämföra en golfboll med en grapefrukt. Man gör det bara inte, sa mamman Kim Minder.

Fick täcka med en sjal

Enligt skolans talesperson erbjuds de elever som inte uppfyller klädkoden en lösning som gör att de kan delta i festlighetern ändå.

Brittany fick alltså inte komma in förrän hon täckte över sin urringning med en sjal.

– Det var jobbigt att vara där inne efter allt som hade hänt. Jag kände mig inte bekväm. Mitt självförtroende fick sig en törn och jag ville verkligen inte vara kvar, sa hon.

Brittany lämnade festen efter en timme. Hennes föräldrar vill nu ha en offentlig ursäkt av skolan, skriver KATU.

Titta på klippet här:

/
Bal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!