Svenska Sheila, elev på Santa Monica College, berättar om skolskjutningen.
Svenska Sheila, elev på Santa Monica College, berättar om skolskjutningen. - Foto: AP / MARK HUMPHREY / SCANPIX

Sju personer döda vid skolskjutning i USA

Många av skolans 34 000 elever skrev tenta på fredagen när skottdramat utbröt. Gärningsmannen dödade sju personer. Sig själv, sin pappa och bror, samt fyra andra personer i anslutning till skolan. "Han började skjuta vilt i biblioteket", säger svenska Sheila som Nyheter24 pratat med.


SANTA MONICASju personer, inklusive gärningsmannen, uppges ha dödats. Flera personer vårdas också på sjukhus, skriver Los Angeles Times.

Santa Monica College är en av de mest populära skolorna för svenska utrikesstudenter i USA. Nyheter24 har pratat med en av dem.

– Det var en man som dödade sina föräldrar och brände ner huset. Sen började han skjuta mot SMC-bussen, men chauffören såg hans vapen och gasade på. Han sköt sedan mot bussen men den kom undan, därefter sköt han två människor i en bil och fortsatte mot skolan, berättar Sheila, 21, för Nyheter24.

"Dödade honom i bibblan"

Det var runt klockan elva på förmiddagen, lokal tid, på fredagen som skolskjutningen ägde rum. 

Gärningsmannen ska ha varit klädd i svart och haft texten "life is a gamble" på ryggen. Men innan han tog sig till skolan mördade han sin pappa och bror, för att sedan bränna ner sitt familjehem. Därefter dödade han fem andra personer på- eller i anslutning till skolområdet med ett automatgevär

Sheila berättar att "polisen var sjukt snabba" och att det inte dröjde länge innan SWAT och polishelikoptrar dök upp på skolområdet

– De dödade honom i bibblan, säger hon.

Obama var i närheten

En av anledningarna till att polisen kunde rycka ut så pass snabbt till skolan kan vara att president Barack Obama befann sig i området på fredagen. 

Polisen misstänker däremot inte någon koppling mellan skolskjutningen och presidentens närvaro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!