De som lider allra mest kan vara drabbade av "omklädningsrumssyndromet".
1 av 3
De som lider allra mest kan vara drabbade av "omklädningsrumssyndromet". - Foto: Scanpix
Forskarna har studerat 738 män i åldrarna 18 till 76 år.
2 av 3
Forskarna har studerat 738 män i åldrarna 18 till 76 år. - Foto: Scanpix
Män oroar sig mer för vad män ska tycka än vad kvinnor ska tycka.
3 av 3
Män oroar sig mer för vad män ska tycka än vad kvinnor ska tycka. - Foto: Scanpix

Mäns penisnojja är större i omklädningsrum än i sängen

En ny studie visar att män oroar sig allra mest över sin penislängd – när de är runt andra män. I sängkammaren med en sexpartner är penisnojjan betydligt mindre.
– Det handlar ofta om att tävla med andra män, säger en av forskarna.


Små penisar = rikare land

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan studie som tog en ekonomisk vinkel på penisstorlekar världen över. Studien, som publicerades i Global Post, visade ett tydligt samband mellan små penisar och ekonomisk tillväxt.

– Det började som ett halvseriöst experiment. Men i ärlighetens namn hade jag inte förväntat mig att resultaten skulle vara så tydliga, säger Tatu Westling, om studien som du kan läsa mer om här.

AUSTRALIEN. Storleken har betydelse – i alla fall i omklädningsrummet. Det visar en ny studie från Victoria University i Australien.

Där har ett forskarlag studerat penisnojja hos 738 män i åldrarna 18 till 76 år. Resultatet visar att män oroar sig allra mest över sin penislängd när de vistas på platser där det finns andra nakna män. 

– Mäns fixering vid storlek har sällan att göra med att tillfredsställa sexuella partners eller ens att framstå som en bättre sexpartner. Det handlar ofta om att tävla med andra män, säger en av forskarna Annabel Chan Feng Yi enligt New York Daily News.

Kallas "omklädningsrumssyndromet"

Männen i undersökningen kände sig mest osäkra när andra män kunde se de nakna, som i omklädningsrum på gymmet. Något som forskarna valt att kalla "omklädningsrumssyndromet". 

– Studien demonstrerar att social press om kroppsideal inte är unikt för kvinnor. Män delar samma problem med kroppsideal, men de har ofta inte ett forum för att diskutera det eller tillgång till professionell hjälp, säger Annabel Chan Feng Yi enligt New York Daily News.

/
/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!