Ny lag i Indien förvirrar.
1 av 4
Ny lag i Indien förvirrar. - Foto: Scanpix
Två vuxna personer som haft sex är att betrakta som gifta.
2 av 4
Två vuxna personer som haft sex är att betrakta som gifta. - Foto: Scanpix
Ett så kallat one night stand leder till "total förpliktelse".
3 av 4
Ett så kallat one night stand leder till "total förpliktelse". - Foto: Scanpix
"Det här kommer att leda till förvirring i domstolarna", säger advokaten.
4 av 4
"Det här kommer att leda till förvirring i domstolarna", säger advokaten. - Foto: Scanpix

Domstol i Indien: Engångsligg = giftermål

Sex mellan två vuxna personer kan betraktas som ett äktenskap. Det har en domstol i Indien slagit fast.


Fallet

Domen handlar om en kvinna som krävde sin tidigare pojkvän, som hon levt med i fem år och fått två barn med, att betala underhållsbidrag. Pappan menade att han inte var tvungen att betala eftersom de aldrig var gifta, men domstolen gick på kvinnans linje.

INDIEN. En dom i den indiska delstaten Tamil Nadu har fått stor uppmärksamhet i landet. Domen säger nämligen att två vuxna personer som haft sex är att betrakta som gifta.

"Ett par som väljer att gå vidare med sina sexuella begär är totalt förpliktade att ta ansvar för alla konsekvenser som kan följa", skriver Madras High Court i domen enligt Business Insider.

Fallet domstolen prövade är inte särskilt kontroversiellt. Men rättens formulering har lett till stor debatt i landet eftersom experter tolkar domen som att ett engångsligg numera kan betraktas som ett giftermål av rättsväsendet. 

"Kommer att leda till  förvirring"

Nu menar experter att domen kan få allvarliga konsekvenser för kvinnor i landet som riskerar att utnyttjas. Enligt advokaten Geeta Ramaseshan betyder domen att två personer som har frivilligt sex behöver riva upp ett äktenskap som inte existerar.

– Det här kommer att leda till förvirring i domstolarna, säger Ramaseshan, en advokat vid domstolen, enligt Business Insider.

/
Lag
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!