Lejonet slet sönder 18-åringens ben.
1 av 5
Lejonet slet sönder 18-åringens ben. - Foto: Scanpix/AP
Till sist blev tonåringen räddad av några andra volontärarbetare, som slog tillbaka lejonet med en sopkvast.
2 av 5
Till sist blev tonåringen räddad av några andra volontärarbetare, som slog tillbaka lejonet med en sopkvast. - Foto: JESSICA GOW / JESSICA GOW / SCANPIX
Lauren Fagen hade blivit varnad för att de vilda djuren på cenret kan gå till attack, men valde ändå att pussa lejonet.
3 av 5
Lauren Fagen hade blivit varnad för att de vilda djuren på cenret kan gå till attack, men valde ändå att pussa lejonet. - Foto: AP
Totalt fick Faden tio stora sår som behövde sys.
4 av 5
Totalt fick Faden tio stora sår som behövde sys. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Incidenten inträffade på måndagen, på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, Sydafrika.
5 av 5
Incidenten inträffade på måndagen, på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, Sydafrika. - Foto: AP

Djurskötaren pussade lejonet – drogs in i buren

Volontärarbetaren hade en dröm om att krama ett vilddjur. Trots varningar om risken att bli attackerad pussade hon lejonet – som då gick till attack och klöste sönder hennes ben.


Blev dödad

En kvinna blev dödad av ett lejon i Zimbabwe - när hon hade sex med sin pojkvän på en savann.

SYDAFRIKA. 18-åriga volontärarbetaren Lauren Fagen rengjorde enmatningsbur för lejonen på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, när den hemska händelsen inträffade under måndagen.

När Fagen pussade lejonet Dumas päls genom gallret, ficklejonhanen tag i 18-åringens ben och började slita sönder det i stycken. Enlejonhona fick syn på det hela och började även hon att slita i Fagens ben.

Kunde ha dött

18-åringen satt fast med sitt knä i lejonburen tills det attflera andra frivilliga studenter kom till hennes undsättning – och slogtillbaka lejonet med en sopkvast.

–  Jag visste inte att hankunde få igenom tassarna. Jag kunde ha dött eller förlorat ett ben. Det var ettmirakel att jag överlevde. Han kunde ha slitit loss huden och då hade jag döttav blodförlust, säger Fagen enligt brittiska Metro.

Blev varnad

Fagen mår efter omständigheterna bra och är lycklig att hon överhuvud taget överlede. Totalt fick hon cirka tio köttsår på benen och på fötterna.Hon har både sytt och fått annan medicinsk behandling för såren. Fagen hoppaskunna lämna sjukhuset nästa vecka, men kommer att behöva ytterligare tvåveckors återhämtning innan hon blir återställd.

Djurcentrets grundare, Brian Jones, säger att volontärerna alltid varnas för risken att bli attackerade av djuren och att Fagen hade sig själv att skylla.

– Detta var relativt lindrigt – det är ett mirakel att det inte var värre. Hon kom hit och berättade för folk att hon ville krama ett djur, säger Jones enligt Metro.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!