Bilden på ägaren har spridits i sociala medier. Till höger: Dvärgspetsen Elvis.
1 av 3
Bilden på ägaren har spridits i sociala medier. Till höger: Dvärgspetsen Elvis.
Ägarna gick därifrån och sa att attacken inte var deras fel.
2 av 3
Ägarna gick därifrån och sa att attacken inte var deras fel.
Elvis blev sju år gammal.
3 av 3
Elvis blev sju år gammal.

Kamphunden bet huvudet av Elvis

En okänd staffordshire bullterrier attackerade familjen Antells dvärgspets. – "Ägarna" gick bara därifrån, säger Gemma Antell.


Kamphundar

Definitionen av en kamphund är något oklar, men det finns beskrivet i hundansvarsutredningen de raser som historiskt sett använts för att avla fram kamphundar. Bland dessa hör staffordshire bullterrier, amerikansk staffordshire terrier och amerikansk pitbullterrier.

ENGLAND. Gemma Antell och hennes familj sörjer sin sjuåriga dvärgspets Elvis. Hunden dödades av en okänd staffordshire bullterrier, en typ av kamphund, som gick till attack.

Den okända hunden bet huvudet av Elvis och spottade sedan ut det framför Antell. Kamphundens ägare brydde sig dock inte nämnvärt.

"Det värsta är att den här hundens "ägare" såg hela attacken men bara gick därifrån samtidigt som de sa att det inte var deras fel", skrev hon i ett Facebookinlägg.

Polisen: "En hemsk händelse"

Elvis och Antell var i trädgården när den andra hunden drog sin ägare in till dem. 

Efter att bilder på hunden och en av dess ägare spridits på Facebook och Twitter har polisen kunnat omhänderta hunden som gick till attack.

– Det här var en hemsk händelse och det var uppenbart väldigt obehagligt för ägarna att bevittna, säger Darren Hebden på Cheshirepolisen till brittiska Metro.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.