Chris Sevier stämmer Apple.
1 av 5
Chris Sevier stämmer Apple. - Foto: Scanpix
Han menar att deras program underlättar porrsurfande.
2 av 5
Han menar att deras program underlättar porrsurfande. - Foto: Ap
Han beskyller också Apple för sitt misslyckade äktenskap.
3 av 5
Han beskyller också Apple för sitt misslyckade äktenskap. - Foto: Alexander F. Yuan
Sevier vill att man nu inför filter som sållar bort porr.
4 av 5
Sevier vill att man nu inför filter som sållar bort porr. - Foto: Ap
Han menar att porr är "ondska".
5 av 5
Han menar att porr är "ondska". - Foto: NTB scanpix

Stämmer Apple – på grund av porrsurfande

Det är kanske inte den mest vanliga stämningen, men en advokat beslöt sig för att stämma Apple eftersom de underlättar porrsurfande.


Fler varningar

Sevier kunde inte längre skilja på internetporr och sex och menar att Apple borde ha försett honom med fler varningar och riskerna med porrsurfande.

Läs hela stämningsansökan här.

USA. Advokaten Chris Sevier beslutade sig för att stämma företaget Apple då de tillverkar produkter som förenklar och möjliggör det att porrsurfa, skriver Gizmodo.

Sevier vill istället att Apple installerar ett filter i sina webbläsare som kan blockera all porr på internet.

Han föreslår att personer som vill titta på porr, och över 18 år, ska kontakta Apple och "skriva under ett formulär där man erkänner det onda i pornografi, och får en kod för att ta bort filtret".

Äktenskapet misslyckades

Anledningen till att han väljer att stämma Apple är för att hans relation med hans fru blev "helt ur fas" på grund av hans användning av Apple-produkterna. Sevier började fantisera om de mer yngre och vackrare kvinnorna som förekom i porrfilmerna.

Han skyller sitt misslyckade äktenskap på företaget eftersom han nådde en punkt där han var tvungen att uppsöka vård på grund av det känslomässiga lidandet han hade utsatts för, skriver Gizmodo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.